El PSPV sol·licita la celebració d’un ple extraordinari de la Mancomunitat sobre la gestió del fem

  • Denuncia que alguns ajuntaments del PP estan adaptant les ordenances del fem per adaptar-les a la regulació del Consorci

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 16:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan Puchades, ha estat comminat a convocar un ple extraordinari pels consellers socialistes, que n’han sol·licitat un formalment per tractar la situació actual dels recursos plantejats des d’Ajuntaments i la Mancomunitat contra el Consorci de Residus. El PSPV vol que el plenari servisca per definir ‘una posició conjunta sobre la problemàtica del fem de cara a l’any 2013’.

La petició s’ha fet perquè, segons han denunciat des del partit, alguns ajuntaments de la comarca governats pel PP estan modificant les ordenances de recollida i tractament del fem per a adequar-les a la regulació del Consorci. Davant d’això cal, en paraules del portaveu socialista a la Mancomunitat, Josep-Vicent Ferre, ‘que Puchades pose les cartes damunt la taula, perquè la ciutadania té dret a saber què està fent-se’. Els socialistes també denuncien que no és segur l’advocat de la Mancomunitat haja presentat recurs contra les darreres mesures del Consorci.

A més d’insistir en la defensa del Pla de Minimització comarcal, Ferre acusa l’ex-president comarcal, Filiberto Tortosa, de mentir quan va afirmar que tots els consellers de la Mancomunitat sabien que tard o d’hora el Consorci es faria càrrec de la gestió del fem. L’altra possibilitat apuntada pel portaveu socialista és que en realitat el que fa és reconéixer ‘va ser ell mateix qui va conduir la Mancomunitat, per interessos polítics personals, a un carreró sense eixida, en perjudici dels veïns de tots els pobles de la Vall d’Albaida’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any