Interior obre una investigació per aclarir si Ester Quintana va rebre l’impacte d’un projectil

  • Els mossos admeten ara que van disparar-ne a la zona on la dona va perdre un ull el 14-N

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 14:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general dels mossos d’esquadra, Manel Prat, ha anunciat que obrirà una investigació interna per aclarir si Ester Quintana va perdre un ull per un impacte de projectil durant la vaga general. Ho ha dit a Catalunya Ràdio, després d’haver-se divulgat per internet un vídeo on es veu com un agent dels mossos d’esquadra dispara amb una llançadora a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere.

Després de la divulgació del vídeo, ahir el Departament d’Interior va admetre que sí que havia disparat projectils antiavalots al final de la manifestació del 14 de novembre, a la mateixa zona on Quintana havia perdut un ull. Contradeia així la versió que havia donat el conseller Felip Puig dilluns, quan va negar que Ester Quintana hi hagués perdut un ull per cap acció dels mossos.

Segons Prat, el conseller va basar-se en informes interns per negar aquesta mena de trets i l’ús de pilotes de goma. ‘Si ara apareix una imatge que desmenteix allò que va dir el conseller, en cap cas no haurà estat voluntat seva d’escampar dubtes’, ha dit. Per això ha anunciat que ara estudiaran què va passar, qui va disparar l’arma, i, si escau, ‘valorar i prendre decisions internes’.

Prat ha explicat que els agents havien disparat amb llançadores, i que aquestes armes no poden causar fractures ni ferides com les d’Ester Quintana. ‘La potència d’aquesta munició, teòricament, no ha de fer aquestes lesions.’ També ha dit que el tret que es veu al vídeo fou disparat vint minuts després de la ferida de Quintana, i que la direcció tampoc no era la mateixa.

Les paraules de Puig de dilluns ja contrastaven amb les d’uns quants testimonis, recollits en un vídeo, i amb les de Quintana, que també explicava que havia vist com els mossos carregaven, i que ella n’era la prova. ‘Sé que un mosso amb un projectil em va fer això’, va dir. Ara aquest altre divulgat per la xarxa ha portat els mossos a admetre que sí que havien llançat projectils en aquella zona, versió que contradiu la del conseller.

 

Informació relacionada:

La dona que va perdre un ull als aldarulls del 14-N es querella contra els mossos

Els incidents del 14-N tornen a posar damunt la taula el debat sobre les bales de goma

Concentració contra les bales de goma al Departament d’Interior a Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any