Fabra aprofita el pont per reformar el consell

  • Redueix les conselleries i en deixa fora Lola Johnson i Maritina Hernández · Hi incorpora Manuel Llombart i Asunción Sánchez

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 13:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha fet canvis al consell, i hi ha reduït el nombre de conselleries, de deu a vuit. Tal com va anunciar fa uns quants dies, després de la dimissió de José Manuel Vela per una suposada filtració a Blasco, Fabra ha fet més canvis al govern. N’ha fet fora Lola Johnson, consellera de Turisme, i Maritina Hernández, d’Agricultura. I hi ha incorporat Manuel Llombart a Sanitat, que fins ara dirigia Luis Rosado, i Asunción Sánchez a Benestar Social, en compte de Jorge Cabré.

El vice-president José Ciscar assumeix ara també la conselleria d’Agricultura, i continuarà com a portaveu del consell.

D’aquesta manera, el nou govern el formaran vuit conselleries: Ciscar serà vice-president, portaveu i conseller d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua; Máximo Buch, conseller d’Economia, Indústria, Ocupació i Turisme; Juan Carlos Moragues, titular d’Hisenda i Administracions Públiques; María José Català, consellera d’Educació, Cultura i Esports; Manuel Llombart, titular de Sanitat; Isabel Bonig, responsable d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient; Asunción Sánchez Zaplana, consellera de Benestar Social, i Serafín Castellano, de Governació i Justícia.

Els quatre consellers que surten del govern formen part de l’últim consell nomenat el 2011 pel predecessor de Fabra, Francisco Camps. D’aquell executiu, ara en queden José Ciscar, Serafín Castellano i Isabel Bonig. Fabra ha esquivat la pregunta sobre si els canvis significaven un trencament amb l’herència de Camps i s’ha limitat a dir que s’havia quedat ‘amb els millors’.

Pel que fa als nous consellers, Manuel Llombart és membre de l’Associació Valenciana d’Empresaris i, des del 2007, director general de la Fundació Institut Valencià d’Oncologia, Juan Carlos Moragues és el delegat de l’Agència Tributària a Castelló i Asunción Sánchez, regidora d’Acció Social a l’Ajuntament d’Alacant.

 

Informació relacionada:

Dimiteix el conseller d’Hisenda valencià, José Manuel Vela, per una suposada filtració a Blasco

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any