El parlament suec, el primer de reconèixer el Sàhara Occidental com a estat

  • Insta el govern d'Estocolm a fer-ho també com més aviat millor

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El parlament suec és el primer d’Europa que reconeix oficialment l’estat saharià. En una sessió especial, ha aprovat una resolució en què insta el govern d’Estocolm a reconèixer, com més aviat millor, la República Àrab Sahariana Democràtica (RASD) com a estat. La decisió, l’ha presa la cambra per majoria, després de debatre-ho i de ser aprovada per la comissió d’Afers Estrangers.

Es tracta d’una resolució històrica. Mai abans cap parlament europeu no havia fet cap petició semblant al seu govern per al reconeixement del Sàhara, i pot ser el precedent de més cambres europees.

El ministeri d’Afers Estrangers de la RASD interpreta que amb aquesta decisió la comunitat internacional ‘ja no admet la duresa de l’ocupació marroquina’ i ‘condemna la política de fets consumats i la possessió de territoris aliens per la força militar i l’agressió’. Igualment, per la RASD, el parlament suec ‘sosté que l’exercici del dret d’autodeterminació del poble saharià, la llibertat i la independència mitjançant un referèndum just i transparent, continua essent l’única manera de trobar una solució pacífica, democràtica, justa i definitiva al conflicte del Sàhara Occidental’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any