Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  07.12.2012  06:00

El parlament suec, el primer de reconèixer el Sàhara Occidental com a estat

Insta el govern d'Estocolm a fer-ho també com més aviat millor

Men?ame
 

El parlament suec és el primer d’Europa que reconeix oficialment l'estat saharià. En una sessió especial, ha aprovat una resolució en què insta el govern d'Estocolm a reconèixer, com més aviat millor, la República Àrab Sahariana Democràtica (RASD) com a estat. La decisió, l'ha presa la cambra per majoria, després de debatre-ho i de ser aprovada per la comissió d'Afers Estrangers.

Es tracta d'una resolució històrica. Mai abans cap parlament europeu no havia fet cap petició semblant al seu govern per al reconeixement del Sàhara, i pot ser el precedent de més cambres europees.

El ministeri d'Afers Estrangers de la RASD interpreta que amb aquesta decisió la comunitat internacional 'ja no admet la duresa de l'ocupació marroquina' i 'condemna la política de fets consumats i la possessió de territoris aliens per la força militar i l'agressió'. Igualment, per la RASD, el parlament suec 'sosté que l'exercici del dret d'autodeterminació del poble saharià, la llibertat i la independència mitjançant un referèndum just i transparent, continua essent l'única manera de trobar una solució pacífica, democràtica, justa i definitiva al conflicte del Sàhara Occidental'.