Les JERC envien la constitució per correu a Madrid com a mostra de rebuig

  • Alfred Bosch exigeix una constitució pròpia perquè l'espanyola 'rebenta' la convivència a Catalunya

VilaWeb
ACN
06.12.2012 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han enviat per correu la constitució espanyola a Madrid per denunciar que el text no és ‘democràtic’ i ”no permet expressar la voluntat dels Països Catalans’, en paraules del portaveu, Gerard Gómez. Els diputats al congrés Joan Tardà i Alfred Bosch, i la diputada Marta Vilalta, han donat suport a l’acció. Bosch ha dit que la constitució va tenir ”una funció històrica” però que Catalunya necessita les seves pròpies normes per fermar la convivència social, ja que les lleis que es fan des de Madrid ‘rebenten’ la convivència a Catalunya.

Un exemplar de la Constitució Espanyola i un sobre amb l’adreça de La Zarzuela. Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) ha dut a terme amb aquests dos objectes una acció de protesta contra la Constitució Espanyola, que ha consistit en ”retornar” el text a Madrid perquè en facin ”el que vulguin”. Per demostrar el seu rebuig cap un text, que segons ha explicat Gerard Gómez, portaveu de la JERC, ”no és democràtic” i ”no permet expressar la voluntat dels Països Catalans”.

Gómez ha criticat que la Constitució no es pugui modificar, o que només es pugui fer quan els partits espanyols ho han decidit per dictat dels mercats i dels bancs. Per això Gómez ha explicat que ”retornem la Cosntitució, si ells volen que sigui seva deixarem que la tinguin” però ha reivindicat la necessitat que no la imposin. Gómez ha dit que la JERC seguirà protestant i ”marcant el nostre camí” per contruir un estat democràtic ja que considera que la Constitució Espanyola, que ”permet lleis com la de Wert” demostra que ”en cap cas” és una Constitució lliure.

La JERC ha rebut el suport d’alguns diputats com Marta Vilalta, Joan Tardà i Alfred Bosch. Bosch ha lloat l’acció però ha recordat que no volen demostrar ”tant” el que ”puguem tenir en contra de la Cosntitució” sinó ”afirmar-nos” per reclamar que ”volem la nostra pròpia Constitució”. Bosch també ha fet referència a l’atac a la immersió lingüística que representa la LOMCE que vol impulsar Wert, ja que ataca ”un model d’èxit i de convivència”. Per això ha dit que ”si la llei Wert entra en la Constitució, nosaltres no la volem i no la compartim”.

Bosch també ha dit que no vol valorar el passat, tot i reconèixer que la carta magna ”potser va tenir la seva funció” però vol mirar el present i sobretot el futur. Per això creu que ”és evident” que el poble de Catalunya necessita ”les seves normes” per fermar la convivència, ja que és ”obvi” que les que es fan a Madrid ”rebenten” la convivència Catalunya. Reitera que la Constitució Espanyola, ”avui dia” no serveix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any