La dona que va perdre un ull als aldarulls del 14-N es querella contra els mossos

VilaWeb
Redacció
06.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els advocats d’Ester Quintana, la dona que va perdre la visió de l’ull dret per un impacte als aldarulls de la vaga general a Barcelona (vídeo), van presentar ahir una querella criminal contra l’agent que presumptament li va disparar, tot i que no el van poder identificar. Els advocats, Laia Serra i Andrés García, també dirigeixen la querella contra el cap de la unitat d’agents antiavalots que va participar en aquells incidents. I exigeixen a la conselleria d’Interior que reconegui d’una vegada que la ferida va ser causada per una bola de goma o projectil de goma-escuma i que faciliti la identificació de l’agent. Alhora, sol·liciten al jutge que demani imatges de televisió per verificar els fets.

Segons els advocats, Quintana va rebre un impacte d’una pilota de goma o d’un projectil a la confluència entre Casp i passeig de Gràcia, ‘en un context en el qual no hi havia aldarulls ni risc per a la integritat de ningú’ i lluny del focus dels incidents. Els advocats consideren que de cap manera no calia l’ús d’aquesta mena d’armes en aquell punt de la ciutat i asseguren que hi ha testimonis i enregistraments que poden corroborar que a les 20.45 tres furgonetes dels mossos es van aturar entre Casp i passeig de Gràcia i van començar a disparar, malgrat que no hi havia aldarulls.

El relat de Quintana té alguns punts en comú amb el d’uns altres ferits, com el del jove Jordi B. C., de disset anys, que va ser colpejat amb una porra al carrer d’Ausiàs Marc, també lluny del focus dels aldarulls, i de resultes d’això es trencà el cúbit i l’hagueren d’operar.

El conseller Puig repeteix que no es van disparar projectils

El conseller d’Interior Felip Puig, però, va insistir dilluns que la policia no havia disparat cap mena de projectil al punt on va ser ferida Quintana. ‘No sabem què va impactar a la cara de la senyora Quintana. Hem de descartar que tingués l’origen en una acció dels mossos d’esquadra. En aquell punt, segons la investigació, no es va fer cap llançament de projectil’. Quintana, per la seva banda, insistia en aquest vídeo que no tenia cap dubte sobre l’origen de la seva lesió: ‘Sí que carregaven, encara que diguin que no. Ho vaig veure, i en sóc la prova. He vist que Puig deia que allà no hi havia hagut cap càrrega. Sé que un mosso amb un projectil és qui em va fer això.’

 

Informació relacionada:

VÍDEO: ‘Sé que un mosso amb un projectil em va fer això’

‘Els antiavalots han perdut el control.’ Un nou cas d’agressió durant la vaga

Testimoni: El braç d’un passant per la Via Laietana trencat pels mossos

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any