Subhasta d’art en solidaritat amb els encausats de Felanitx

  • Les obres s'exposen des d'avui i se subhastaran el 22 de desembre · Amb la recaptació es pagaran les despeses judicials dels encausats pels incidents de les festes de Sant Agustí del 2011

VilaWeb
Redacció
06.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè de defensa de les festes populars de Felanitx vol recaptar fons per pagar les despeses judicials dels dotze encausats pels incidents de les festes de Sant Agustí de l’any passat. Per això farà una subhasta d’obres d’art el dia 22 de desembre a l’Auditori de Porreres. Fins aleshores, les obres es podran veure al local situat al carrer de Zavellà, 3, de Felanitx, on avui a les vuit del vespre s’inaugura la mostra. També se’n pot fer un cop d’ull a la web de la subhasta.

Uns quaranta artistes han cedit obres en suport dels encausats, entre els quals el pintor felanitxer de prestigi internacional Miquel Barceló.

En un comunicat, els organitzadors denuncien que l’ajuntament ha posat traves a la subhasta: ‘Ens han negat el dret de disposar d’algun dels espais públics per poder fer la subhasta. Totes les propostes d’espais disponibles han estat rebutjades pel batlle i els regidors.’ Per culpa d’aquestes traves, diuen, la subhasta no es farà a Felanitx sinó a Porreres.

Els incidents van tenir lloc a les festes de Sant Agustí del 2011, quan la comitiva d’autoritats passava sota el pal·li del Cosso. És tradicional que en aquesta processó la gent escridassi els polítics. Tanmateix, l’any passat la policia va carregar contra els assistents amb esprais lacrimògens. Una trentena d’assistents van haver de ser atesos pels serveis d’urgència, però la investigació posterior es va centrar en els joves que havien increpat els polítics.

Hi va haver dotze encausats, que van rebre multes administratives de 5.000 euros. Ara fa poques setmanes, després de la vista judicial, el jutge va decidir de canviar les acusacions de delictes a faltes, però les sancions administratives s’han mantingut. El comitè ha denunciat des del primer moment que aquest procés ‘és una persecució orquestrada per l’ajuntament del PP per motius ideològics’.

 

Crònica dels fets al bloc de +VilaWeb de Bartomeu Mestre, Balutxo

Tensió a Felanitx per l’actuació de la guàrdia civil a la festa de Sant Agustí (28.08.2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any