Compromís qualifica de ‘contrareforma ideològica’ la proposta de Wert

  • 'Ens situa en temps del Decret de Nova Planta', diu Josep Maria Pañella

VilaWeb
Redacció
04.12.2012 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Maria Pañella, portaveu de Compromís en matèria lingüística i educativa, considera la proposta de José Ignacio Wert una ‘autèntica contrareforma ideològica’ que es vol fer ‘sense debat, trencant tots els consensos i humiliant les autonomies que tenen més riquesa cultura i lingüística, com és el cas del País Valencià’. En un comunicat, diu que es tracta d’una ‘contrareforma més pròpia del ‘Movimiento’ que d’un estat plurinacional i democràtic’.

La política educativa del govern de Rajoy ‘beneficia els rics, expulsa de l’educació els qui menys tenen i menysprea el professorat’, diu el diputat, que recorda que l’avantprojecte és un ‘atac directe a les llengües oficials de les autonomies’ que implica ‘un pas enrere i ens situa en temps del Decret de Nova Planta o de l’Espanya de la ‘una, grande y libre’ que no acceptava la riquesa plurinacional i multicultural de l’estat’. També recorda que els governs del PP al País Valencià han intentat eliminar la llengua, ‘menyspreant-la i retallant-la a l’ensenyament i ho han fet a poc a poc, intentant dissimular’.



’El ministre no ha pogut contenir la seua ira centralitzadora i despersonalitzadora i ara els populars valencians no tenen més remei que posicionar-se: o estan amb el ministre i amb la mort de la nostra llengua o estan amb el sentiment de milers i milers de pares i mares que volen que els seus fills estudien en valencià i també en moltes altres llengües’, diu, i acusa el PP de no voler millorar l’ensenyament públic i universal sinó d’afavorir el sector privat.

Informació relacionada:

Rigau no pensa aplicar el pla de Wert contra la immersió

Com ataca Wert la immersió lingüística?

Somescola: ‘Aquesta llei ens retorna a un passat pre-democràtic’

[VÍDEO] La voluntat espanyolitzadora de Wert: de les paraules als fets

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any