Puig nega que Quintana perdés un ull per una acció dels mossos

  • El conseller d'Interior diu que els mossos no van disparar projectils al lloc on era · Puig s'explica avui sobre l'actuació de la policia en la vaga general

VilaWeb
Redacció
03.12.2012 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No sabem què va impactar a la cara de la senyora Quintana. Hem de descartar que tingués l’origen en una acció dels mossos d’esquadra. En aquell punt, segons la investigació, no es va fer cap llançament de projectil’. Són declaracions del conseller d’Interior, Felip Puig, a la diputació permanent del parlament, referint-se a la lesió que va patir Ester Quintana el vespre de la vaga general, quan va perdre un ull enmig de les càrregues dels mossos. Quintana va explicar en aquest vídeo: ‘Sé que un mosso amb un projectil em va fer això’.

Puig ha dit que lamentava les lesions a l’ull que havia patit, però descarta que fos responsabilitat dels mossos, perquè a la zona del passeig de Gràcia amb la Gran Via no hi va haver aquell vespre cap llançament de projectil, tan sols dues salves. En canvi, ha destacat que en aquell lloc, al vespre, ‘hi va haver llançament d’objectes per part d’individus, alguns encaputxats’.

Quintana, en el vídeo que va enregistrar, explicava: ‘Sí que carregaven, encara que diguessin que no. Ho vaig veure, i en sóc la prova.He vist que Puig deia que allà no hi havia hagut cap càrrega. Sé que un mosso amb un projectil és qui em va fer això’.

El menor ferit a Tarragona

Pel que fa als incidents de Tarragona, ha explicat que unes 150 persones amb banderes de la CGT van causar desperfectes en diversos punts de la ciutat, i a la plaça de la Generalitat van atacar la línia policial que protegia El Corte Inglés, llançant als agents objectes contundents com ampolles de vidre, pedres o peces de ferro que portaven en motxilles o que trobaven en contenidors propers. El cap del dispositiu va ordenar primer la contenció i després la dispersió, primer amb furgoneta i després a peu.

Durant la persecució del violents per part dels agents, un dels mossos va donar un cop de “rebot, involuntari i fortuït” a un menor, que va necessitar quatre punts de sutura al cap. Dos agents que no havien vist l’acció van colpejar una noia ajupida que protegia el menor i una altra que els recriminava l’acció. “Les imatges incomoden i enutgen”, ha admès, i ha considerat que l’acció dels agents “sembla desproporcionada i podria no ajustar-se als protocols establerts”. Per això es va obrir un expedient informatiu que ha quedat suspès davant de l’obertura d’una investigació judicial. Els tres agents implicats segueixen a la seva unitat però no participaran en actuacions d’ordre públic fins que no es tanqui l’expedient.

Informació relacionada:

VÍDEO: ‘Sé que un mosso amb un projectil em va fer això’

‘Els antiavalots han perdut el control’. Un nou cas d’agressió durant la vaga

Testimoni: El braç d’un passant per la Via Laietana trencat pels mossos

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any