150 anys de pessebrisme català

  • Una mostra sobre pessebres de tot el món inaugura els actes dels 150 anys de pessebrisme català

VilaWeb
Redacció
02.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins el 3 de febrer a l’espai LaSeca2 de Barcelona, exposició ‘Pessebres del món: Cultura, art, tradició’, procedents d’una trentena de països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia. L’any 2013 es commemoren els 150 anys de la creació de l’Associació de Pessebristes de Barcelona (1863), la primera entitat de Catalunya, origen del pessebrisme català. Amb motiu d’aquesta efemèride, la Federació Catalana de Pessebristes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat més d’un centenar d’activitats que es desenvoluparan a la ciutat fins a finals de l’any vinent.

Enguany la Plaça Sant Jaume mostrarà el tradicional pessebre amb tres boles de Nadal amb tres diorames que representen l’Anunciació, l’Arribada dels Reis d’Orient i el Naixement. El paisatge de fons de cadascun dels tres quadres escènics s’ha inspirat en obres de grans mestres del paisatgisme català: Santiago Rusiñol, Ramon Martí Alsina i Joaquim Mir.

Per altra banda, Olot serà la capital del pessebrisme català i acollirà, de l’1 de desembre al 3 de gener, la Biennal del Pessebre Català, un esdeveniment organitzat per la Federació Catalana de Pessebristes que reuneix treballs d’agrupacions pessebristes del país. Aquest any coincideix amb el vintè aniversari de la Mostra Internacional de Pessebres a Olot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any