Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.11.2012  12:55

Dimiteix el conseller d'Hisenda valencià, José Manuel Vela, per una suposada filtració a Blasco

El jutge José Flors, paral·lelament, el crida a declarar el 12 de desembre en qualitat d'encausat per aquesta filtració

Men?ame
 

El conseller d'Hisenda valencià, José Manuel Vela, ha presentat la dimissió a causa de la presumpta filtració d'un informe judicial a l'ex-conseller i diputat del PP Rafael Blasco, encausat en l'anomenat cas Cooperació, que investiga un possible desviament de fons dels ajuts al tercer món. Vela, que ha comparegut en conferència de premsa després del ple del Consell, ha tornat a insistir que la filtració és 'rotundament falsa' i ha afegit que deixa el càrrec a causa de la pressió mediàtica i per no perjudicar la seva tasca de conseller i la resta de membres del Consell.

Vela ha explicat que la decisió ha estat personal i que l'ha adoptada avui al matí. Segons que ha dit, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, 'l'ha entès perfectament'.

El vice-president i portaveu del Consell, José Císcar, ha comunicat que serà ell qui assumirà temporalment les competències de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.

'Des del 20 de novembre passat he estat suportant una sèrie d'acusacions falses i insídies que m'atribueixen haver filtrat suposadament un informe de l'Interventor General al diputat Rafael Blasco.' 'És rotundament fals', ha assegurat Vela. 'Des d'aquella data, la pressió mediàtica m'ha fet reflexionar sobre la conveniència o no de continuar al càrrec', ha afegit.

Alguns mitjans valencians havien publicat fotografies on s'apreciava que el conseller d'Hisenda lliurava un document al diputat del PP, Rafael Blasco, durant el ple de les Corts el 20 de novembre. Aquest document podria ser un informe de la intervenció de la Generalitat requerit pel jutge, cosa per la qual Vela podria haver incorregut en un delicte de revelació de secrets i informació. 

La jutgessa que investiga el cas Cooperació va traslladar al fiscal la informació per determinar si escau alguna responsabilitat penal. En paral·lel, el president Fabra va anunciar que l'executiu obriria una investigació interna. El Tribunal Superior de Justícia valencià va admetre a tràmit ahir la denúncia de la fiscalia per a investigar els fets.

Vela, encausat per la filtració

Paral·lelament a la dimissió, el jutge José Flors, encarregat d'instruir la denúncia interposada per la fiscalia relativa a la presumpta filtració, ha cridat a declarar el ja ex-conseller d'Hisenda i l'interventor de la Generalitat, Salvador Hernández García, en qualitat d'encausats, el 12 de desembre vinent.