La recerca històrica se cita a Arenys de Munt

  • S'hi fa el XII Simposi sobre la Descoberta d'Amèrica pels catalans

VilaWeb
Redacció
30.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’obre a Arenys de Munt el XII Simposi sobre la Descoberta catalana d’Amèrica, organitzat per l’Institut Nova Història i per la Regidoria de Cultura i Ensenyament de l’ajuntament. Tot i amb això, el gruix de les activitats serà demà: conferències i taules rodones, presentació d’un manifest en favor de la recuperació del nom originari d’Arxiu Reial de Barcelona, i el lliurament del quart Guardó Nova Història als Cinemes Girona de Barcelona (Díptic del Simposi, pdf).

Enguany s’hi apleguen més de trenta ponents, que exposaran qüestions de recerca històrica i d’actualitat. També s’hi presentarà el llibre de Pep Mayolas ‘Fins que En Colom begui a Galet’.

L’historiador Jordi Bilbeny, principal impulsor de l’Institut Nova Història, hi farà una conferència demà, titulada ‘Va veure la reina Isabel des de Barcelona com es preparava la segona expedició al Nou Món a Sevilla?’ I la conferència de clausura anirà a càrrec d’Assumpció Cantalozella: ‘La història, la novel·lística i la consciència política’.

 

Més informació: Jordi Bilbeny: ‘La gent ha de saber la veritat de la història’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any