Aielo de Malferit aprova la nova taxa local del fem

  • El PSPV demanava que el batle rebaixara la partida de serveis jurídics perquè el veïnat s'estalviara la taxa

VilaWeb
Redacció
29.11.2012 - 20:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El polèmic ple de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit ha aprovat, amb els vots del PP, la nova taxa de recollida de residus urbans, que se situarà en 34,40 euros per habitatge per a 2013. Els regidors del PSPV-PSOE hi han votat en contra. De fet havien presentat una proposta al ple en què demanaven que la taxa a aplicar l’any que ve fóra de 0 euros.

La proposició socialista recollia dades oficials de 2011, segons les quals el cost per a l’Ajuntament de la recollida de fem i de l’ecoparc havia estat de 19,13 euros per habitatge. Es referia també a les despeses en serveis jurídics a què havia hagut de fer front el consistori, 82.898,25 euros, que representen 37,92 euros per habitatge. Basant-se en aquests imports, el PSPV-PSOE demanava que el batle reconsiderara aquesta darrera despesa i en dedicara una gran part a estalviar al veïnat d’Aielo de Malferit la taxa de fem del 2013.

La majoria que té el PP ha tret avant l’ordenança proposada per l’equip de govern. També ha servit per a ratificar el ple com a urgent, a la qual cosa s’hi havien oposat els socialistes en entendre que el ple s’havia de considerar extraordinari perquè era per a acabar de tractar un punt pendent de l’ordinari anterior, però en cap cas urgent.

A l’únic acord arribat ha estat el de presentar al·legacions conjuntes comtra la taxa estipulada pel Consorci de tractament de residus, que s’ha de sumar a l’aprovada per l’Ajuntament. El batle d’Aielo de Malferit, José L. Pinter ha assegurat que té les presentades per l’alcalde d’Énguera, qui és també vice-president del Consorci, i que les durà per tractar-le en el ple ordinari de gener, però no les ha facilitades a l’oposició.

La convocatòria del ple havia rebut fortes crítiques per part de l’oposició, atés que se’ls havia comunicat dimecres i s’havia fixat a un horari gens habitual, les tres i quart de la vesprada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any