Judici contra cinc membres de la PAHC

  • Els activistes estàven acusats de coacció per haver-se encadenat a una seu del Banco Santander

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
David Garcia
29.11.2012 - 19:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest passat dijous va celebrar-se un judici contra cinc membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisis arran de la protesta que va dur a terme aquesta organització en una seu del Banco Santander el passat juliol. L’acció es va fer per exigir la dació en pagament per a una família que no podia fer front al deute hipotecari. Arran d’aquests fets l’entitat bancaria va interposar una denúncia però al finalitzar el judici, la fiscalia ha demanat l’absolució al comprovar que la protesta estava dins de la legalitat vigent.

Als cinc membres de la PAH se’ls acusava de coacció per haver-se encadenat a la seu del Banco Santander de la Rambla. Amb aquesta acció, la plataforma volia pressionar l’entitat bancaria perquè s’avingués a negociar la dació en pagament per als afectats, la família del Vicente i la Conxi, que es troben incapaços de fer front al pagament del deute hipotecari. Tot i que després de l’acció, la PAH es va entrevistar amb el director de la sucursal, segons els afectats no hi ha hagut més resposta de l’entitat a la demanda de negociació. ‘En els casos que coneixem, el Santander és el banc que menys voluntat de negociació ofereix’ ha declarat Vicente a aquest mitjà.

En el judici també estava present el Banco Santander com acusació particular que havia afegit els delictes de danys i de mantenir-se en un edifici obert al públic quan aquest es trobava tancat. Segons l’advocada de la PAH aquests dos càrrecs s’han desestimat durant el judici degut a que l’entitat es trobava oberta en el moment dels fets i que l’acusació particular no havia presentat cap peritatge de danys. Finalment la Fiscalia ha demanat l’absolució al considerar que la protesta entrava dintre dels marges de la legalitat, fent així cas omís a l’argument de l’acusació particular que considerava que els protestes podien “trencar la convivència social”.

Paral·lelament la PAH ha realitzat una concentració a l’exterior de l’edifici dels jutjats. Al sortir, els acusats han explicat que el resultat del judici entre aplaudiments dels concentrats. Oriol Sorolla, portaveu de la PAH ha anunciat que “El que trenca la convivència social son el mig milió de desnonaments que hi ha hagut a l’estat espanyol i que cada dia es deixi sense llar a cinc-centes famílies” responent així als arguments de l’acusació particular del Banco Santander.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any