Notícies

Dimecres  28.11.2012  18:00

ANC, AMI i Ňmnium demanen un 'govern fort' per fer el referčndum

Muriel Casals, Carme Forcadell i Josep Maria Vila d'Abadal subratllen que el 25-N va guanyar l'independentisme

Men?ame
 

Tres entitats de referència de la societat civil sobiranista, l'Assemblea Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per a la Independència i Òmnium Cultural, han fet una valoració conjunta dels resultats de les eleccions parlamentàries catalanes de diumenge.

La conclusió d'aquestes tres entitats és que Catalunya necessita ara un 'govern fort' per a poder fer el referèndum d'independència en condicions, destaquen la victòria de l'independentisme i recalquen que s'ha de continuar treballant per incorporar més gent al procés de l'estat propi.

Tot i que no volen opinar de les negociacions per a la configuració del govern, les tres entitats han deixat clar que de la fortalesa del govern dependrà que els catalans puguin exercir el dret de decidir: 'Si no hi ha un govern fort serà complicat tirar endavant la consulta'.

En nom d'Òmnium ha parlat la seva presidenta Muriel Casals, que ha afirmat que 'les eleccions han demostrat que la majoria vol la sobirania, que la majoria vol la independència del país'. I ha afegit que 'és necessari continuar fent feina en molts indrets del territori per donar força al parlament perquè continuï endavant en aquest camí'.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha volgut destacar que 'ha guanyat l'independentisme' i ha recordat que 'el sobiranisme ha crescut en vots i escons al parlament'. Per això ha demanat 'un govern fort per tirar endavant la consulta'. A més, ha aprofitat per agrair a les assemblees territorials de l'entitat 'la gran feina feta'. S'ha compromès a 'continuar treballant per consolidar la majoria social'.

Finalment, el batlle de Vic i president del municipis independentistes, Josep Maria Vila d'Abadal, ha recordat que 'tenim davant un contrincant important'.