La prohibició de símbols i les retallades encenen els centres mallorquins

  • Més d'un centenar de centres se sumen a la convocatòria de protesta contra les retallades i la marginació de la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.11.2012 - 12:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comunitat educativa de Mallorca s’ha sumat àmpliament a la iniciativa de la plataforma Crida de fer tancades reivindicatives avui al vespre. Amb aquesta jornada –que porta per lema ‘Tancat per retallades, obert per educació’ i que inclou més de la meitat dels prop de dos-cents centres de l’illa– professors, pares i alumnes protesten contra les retallades i l’ofensiva contra el català al sector educatiu. Les tancades arriben pocs dies després de fer-se públic l’esborrany de l’avantprojecte de llei sobre l’ús dels símbols institucionals, que preveu multes per als llaços quadribarrats penjats a escoles i en alguns edificis més en defensa de la llengua. La protesta es farà a 118 centres.

En la majoria de centres la tancada comença a quarts de sis del vespre. Escoles i instituts han organitzat tot d’actes, entre els quals una assemblea per avaluar les conseqüències de la política del govern Bauzà en l’educació. La plataforma, amb el suport dels sindicats, ha elaborat un manifestque es llegirà en cada centre. Els convocants també esperen convertir aquestes tancades en jornades informatives, un espai on fer saber la realitat diària dels centres a través de debats. A banda, cada centre complementarà la jornada amb activitats de tota mena. Després dels actes, hi ha previst que tant professors, com alumnes i pares passin la nit als centres, com a forma de protesta.

La plataforma ha criticat que durant l’organització d’aquesta jornada alguns centres s’han trobat impediments i ‘pressions per part de la inspecció educativa’. Fins i tot, alerta, ‘han posat en qüestió el dret de les associacions de mares i pares a demanar de reunir-se en centres escolars per tractar qüestions relacionades amb l’educació dels seus fills’. La Conselleria d’Educació va enviar dilluns una circular on advertia dels límits legals de la protesta, però no sembla que hagi tingut efecte en gairebé cap centre.

Per la seva banda, el sindicat STEI ha animant la comunitat educativa a participar en aquestes tancades, en defensa d’una educació de qualitat i un ‘model d’escola integrador, plenament públic, vinculat a l’entorn, amb la llengua pròpia com a vehicular i vertebradora’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any