Centenars d’oficines tancades i milers d’acomiadats a canvi del rescat europeu

  • La comissió europea imposa condicions estrictes a les entitats financeres intervingudes per rebre una injecció de 37.000 milions

VilaWeb
Redacció
28.11.2012 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea imposa unes fortes condicions a les entitats financeres intervingudes a l’estat espanyol a canvi d’una injecció econòmica de 37.000 milions d’euros. Això farà que s’hagin de tancar la meitat de les oficines, que són centenars, i que s’hagin d’acomiadar milers de treballadors, havent de reduir el volum de cada entitat en un 60%. Bankia, que rebrà 18.000 milions, haurà de tancar mil oficines i acomiadar 6.000 treballadors, i Catalunya Caixa n’haurà de fer fora un miler.

El comissari de competència, Joaquín Almunia, ha exposat avui a Brussel·les les condicions imposades a les entitats a canvi de la injecció econòmica. A més dels acomiadaments i el tancament d’oficines, també imposa que cada caixa centri l’activitat en el seu territori, que abandonin les activitats de risc i que es dediquin al negoci minorista. A més, hauran de vendre les seves participacions industrials i invertir els fons d’aquestes desinversions a rebaixar la factura pública. El Banc de València rebrà una injecció de 4.500 milions d’euros. Nova Caixa Galicia rebrà 5.000 milions dels fons europeus.

Almunia també ha confirmat que els que tinguin preferents o deute subordinat en aquestes entitats patiran ‘fortes pèrdues’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any