Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.11.2012  16:09

Vila d'Abadal imputa a Duran la davallada de CiU

Diu que els dubtes sobre la independència del cap del seu partit han perjudicat Artur Mas

Men?ame
 

El batlle de Vic i ex-candidat a presidir Unió Democràtica (UDC), Josep Maria Vila d'Abadal, ha lamentat que els 'dubtes' sobre la independència de Catalunya de Josep Antoni Duran hagin contribuït al retrocés electoral de la federació nacionalista.

Vila d'Abadal ha assenyalat que els electors han vist 'més fiable' l'aposta sobiranista d'ERC -que ha doblat els seus diputats- perquè el seu projecte sobiranista s'ha exhibit de manera més clara. 'Em consta que votants clarament independentistes han cregut que era més fiable l'aposta d'ERC que la de CiU perquè hi havia menys fissures internes en aquest sentit i crec que això ha perjudicat en part els resultats del president Mas', ha dit.

Vila d'Abadal ha assenyalat que si Duran no era clarament partidari de la independència hauria d'haver-se mantingut al marge de la campanya, cosa que no ha fet perquè ha estat molt actiu aquestes últimes setmanes.

En l'últim congrés d'UDC, el batlle de Vic va disputar la pugna per presidir el partit a Duran i va perdre, i s'ha mostrat partidari que el partit es declari obertament partidari de la independència de Catalunya en substitució de la seva aposta confederal.

Malgrat el retrocés electoral de CiU, que ha passat de 62 a 50 diputats, tant Vila d'Abadal com l'Associació de Municipis Independentistes que presideix han celebrat que els resultats de les eleccions mostrin una clara majoria sobiranista partidària de fer un referèndum en aquesta legislatura.

 

Més informació: [VÍDEO] Les dades del triomf sobiranista

Vegeu el mapa electoral del sobiranisme, poble a poble.

Més informació: Els partits sobiranistes sumen 344.735 vots més que no al 2010