VilaWeb oferirà diumenge els possibles resultats del referèndum

  • Seguiment especial del vespre electoral, amb la presència de blocaires, una edició especial de cetrencada, el Tuitòmetre i un espectacular mapa de resultats en temps real

VilaWeb
Redacció
24.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’èxit del Tuitòmetre, la primera de les iniciatives de VilaWeb Labs, diumenge el diari farà també un seguiment innovador de les eleccions. Un espectacular mapa en temps real anirà indicant els resultats municipi a municipi però també la relació de vots entre les forces sobiranistes i les unionistes. D’alguna manera, doncs, VilaWeb anticiparà els possibles resultats del referèndum, sumant els vots de les forces que en principi demanaran el Sí i les dels que demanaran el No. El mapa es posarà en marxa pocs minuts després que el govern comenci a emetre els resultats de les primeres taules electorals.

El mapa serà una de les cares visibles del seguiment especial que VilaWeb està posant en marxa per a la nit electoral. Com cada nit d’eleccions el diari oferirà un seguiment puntual en temps real de tot el que hi vagi passant, fent una cobertura especial també en vídeo i un intens seguiment a través de Facebook i Twitter.

Però a més hi haurà dos seguiments paral·lels. Per una banda els estudiants de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra que elaboren el canal Cetrencada faran també el seu propi seguiment de la nit, des de la redacció de VilaWeb i des de les seus dels diversos partits polítics. I per una altra un grup de blocaires de +VilaWeb ha estat convidat a viure la nit electoral en la redacció i a explicar el que hi passa.

Per als membres de +VilaWeb també la revista mensual ha publicat un número especial amb les claus per a seguir la nit electoral, número que els subscriptors del diari poden descarregar des de la seva pàgina de gestió. I dimarts els membres de +VilaWeb que ho vulguin podran debatir sobre el resultat electoral amb Ernest Maragall.

Al llarg de la campanya electoral a més destacades personalitats han fet des de VilaWeb una crida a la participació i a no tenir por que s’ha traduït en aquests vídeos:

Pere Mas no té por: s’acabaran els Barça-Madrid?

Santiago Vidal no té por: l’estat propi, una oportunitat per a una justícia millor

Matthew Tree no té por: Els immigrants perdran drets? I ells, què hi diuen?

Quim Masferrer no té por: Que ens enviaran els tancs?

Carme Forcadell no té por: Que es trencarà la cohesió social?

Lloll Bertran: Fora d’Europa?

Sílvia Bel: Ja no som nens petits

Màrius Serra: Què en serà dels García? I dels altres cognoms?

Txe Arana: Boicot?

Salvador Cardús no té por: Tres raons més per a anar-se’n

Vicent Partal no té por a la democràcia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any