Mas: ‘Uns van ser herois de la resistència, nosaltres serem els constructors de la llibertat’

  • [VIDEO] Cardús, Calçada i Lloll donen suport a Artur Mas al Palau Sant Jordi · CiU ha tancat la campanya davant de divuit mil assistents amb una crida a construir la llibertat de Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.11.2012 - 22:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures



El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, va aconseguir omplir ahir el Palau Sant Jordi en l’acte de final de campanya de CiU al Palau Sant Jordi davant de divuit mil assistents. Amb un to èpic i enèrgic Mas va dir que la seva generació s’erigirà en la dels ‘constructors de la llibertat’ de Catalunya, però també en hereus de tota aquella gent que va lluitar per mantenir viu el país malgrat exèrcits i dictadures. ‘Uns van ser herois de la resistència, nosaltres serem els constructors de la llibertat’, va exclamar, dirigint-se especialment al món i a la premsa internacional. Mas també va voler adreçar un missatge a l’estat espanyol a qui va deixar clar que el català ‘no és un poble vassall, mesell ni adormit’, i que la democràcia passarà per davant de constitucions i consells de ministres.

Mas va fer un míting final molt conscient de l’atenció internacional que està despertant el procés català i de la presència de periodistes estrangers. El candidat de CiU va remarcar que l’atenció mediàtica no s’està produint per uns Jocs Olímpics, per un partit de futbol o per la Fórmula 1, sinó perquè ‘el poble de Catalunya aspira a la seva llibertat’.

Aquest diumenge, va dir, moltes capitals del món estaran pendents de Catalunya i veuran que és un poble en marxa “que vol decidir lliurement el seu futur i vol conquerir la seva llibertat”, un poble que “té la gent com a exèrcit, la democràcia com a bandera i la llibertat com a himne”. “Un poble que defuig la bronca i abraça l’entesa, que no permetrà les amenaces que ofeguin la seva il·lusió, que no vol ser intimidat sinó escoltat i respectat. Un poble massa acostumat a tastar el sabor amarg de la derrota però que aquest cop vol tastar el gust dolç de la victòria”, ha continuat.

Per fer encara més èmfasi en el seu missatge internacional, s’ha dirigit en anglès a la premsa internacional, a qui ha explicat que Catalunya és una de les nacions més velles d’Europa i ha hagut de lluitar contra molts obstacles, però ha sobreviscut malgrat tot. “Hem lluitat contra exèrcits i dictadures, però estem vius, la nostra cultura està viva, la nostra nació està viva”, ha exclamat.

Catalunya està viva, ha dit, gràcies a l’esforç i a la lluita de milers de catalans que fins i tot van haver de marxar fora del país, van ser perseguits i fins i tot van ser “proscrits” o van patir presó. Igual que ara es recorda Moragas o Rafael de Casanova com “herois de la resistència catalana i lluitadors de la llibertat”, la gent del futur ha de veure aquesta generació de catalans “com els grans constructors de la llibertat de Catalunya”. “Uns van ser herois de la resistència, nosaltres serem els constructors de la llibertat”, ha assegurat en to èpic.

Avís a l’Espanya: ‘No som un poble vassall ni mesell’

Però Mas no ha pogut evitar també adreçar-se a l’Estat després de la campanya contra ell dels últims dies. En primer lloc els ha recordat que els catalans no són els seus “vassalls”, però tampoc un poble “mesell, adormit o amorfa, sinó un poble viu que quan vol plantar cara planta cara”. “Que no es confonguin perquè tinguem una cultura del pacte i del diàleg”, ha advertit.

Però sobretot, ha avisat el govern espanyol però també el PSOE que la democràcia passarà per davant de tot, de interpretacions de la constitució, d’acords del consell de ministres, de decrets i de recursos al TC, perquè la veu del poble només la poden aturar els exèrcits, i això ja no és possible. “Com que aquesta violència tradicional ja no la podran practicar, aleshores nosaltres sabem que tenim les de guanyar”, ha augurat.

I per moltes campanyes de la por, calúmnies i mentides, no callaran la veu del poble, sinó al contrari, com més n’hi hagi, “més crits i clams de llibertat” es trobaran per part dels catalans. “Que no es pensin que per practicar aquest tipus de joc es trobaran amb una Catalunya amb el cap cot i ajupit”, ha conclòs.

Conscient de la cobertura internacional de l’acte, CiU ha celebrat un míting final molt patriòtic, que ha començat amb la hissada de la senyera i amb ‘El cant de la senyera’.

Amb la presència de 250 periodistes acreditats, 75 d’estrangers de 40 mitjans diferents, els milers de catalans congregats han cridat ‘independència’, especialment amb l’entrada del secretari general de CiU i líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.

 

Més informació: Artur Mas diu que està disposat a anar a la presó per la independència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any