Artur Mas diu que està disposat a anar a la presó per la independència

  • Considera que les filtracions a El Mundo s'han dissenyat per alterar el resultat electoral

VilaWeb
Redacció
23.11.2012 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president i candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, ha defensat una consulta sobre l’estat propi i s’ha mostrat disposat a anar a la presó per la independència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, li han demanat si hi estaria disposat, i ha respost que sí. També ha fet referència a les acusacions de El Mundo i les declaracions del fiscal general de l’estat, que ahir va renyar el fiscal català, que investiga el diari espanyol per calúmnies.

Mas ha dit que li sembla que Eduardo Torres-Dulce ‘depèn directament del govern espanyol’, si bé recorda que no ha fet tancar la investigació. També considera que les filtracions del Mundo interfereixen en el procés electoral i ha insinuat que s’havien dissenyat per alterar el resultat. En aquest sentit, ha parlat de ‘connivència’ entre el PP i El Mundo, i ho ha exemplificat amb les ‘gravíssimes’ declaracions de Cristóbal Montoro –que va dir que ell no havia de donar explicacions sinó ‘qui té comptes a Suïssa’–.

Referèndum dins la legalitat



Mas ha insistit en la necessitat de fer el referèndum per l’estat propi en el marc de la legalitat. Creu que el primer pas és demanar l’autorització del govern espanyol, però dóna per fet la negativa de Rajoy. Per això la segona possibilitat de Mas és treure la impugnació del govern espanyol a la llei de referèndums que va autoritzar el Parlament en l’època del tripartit, i transferir a la Generalitat la capacitat de fer un referèndum. 

Si això no fos possible, Mas tiraria endavant una llei de consultes. I si el govern la tombés, aposta per anar a l’àmbit europeu i internacional ‘amb un discurs que a Espanya no li convé’. També ha dit que tenia un ‘últim recurs’ però que li agradaria ‘no arribar-hi’.


De cara a la propera legislatura, Mas no ha tancat la porta a arribar a acords amb ERC en algunes qüestions si CiU no té prou majoria, però ha defensat una majoria que permeti un govern fort més enllà de majories al parlament.

Informació relacionada:

L’informe d’El Mundo: sense nom, ni data, ni ordre del jutge, ni el nom d’Artur Mas

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any