Notícies

Dijous  22.11.2012  12:00

La Fiscalia investiga El Mundo per les filtracions contra Mas

Estudia si el diari ha comès un delicte de calúmnies · El PP i UPyD impedeixen que prosperi la petició perquè Montoro i Fernández Díaz donin explicacions al congrés espanyol

Men?ame
 

El fiscal superior de Catalunya ha obert diligències contra el diari madrileny El Mundo per un presumpte delicte de calúmnies, arran de la filtració d'un esborrany d'un suposat informe policíac que vincula Artur Mas i Jordi Pujol amb uns comptes a Suïssa. A petició del govern de la Generalitat de Catalunya, el fiscal investigarà ara si El Mundo ha comès un delicte de calúmnies amb les informacions publicades.

Concretament, el fiscal obre diligències per les notícies publicades el 16 i el 17 de novembre sobre Mas, i ho fa després de rebre l'informe sobre els articles remès pel gabinet jurídic de la Generalitat. A més, hi ha quatre querelles presentades al jutjat de guàrdia de Barcelona: per Mas, per Jordi Pujol, pel conseller Felip Puig i pel Departament d'Interior.

Montoro i Fernández Díaz s'estalvien explicar la filtració a El Mundo

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'estalviaran haver de comparèixer al congrés per donar explicacions sobre les acusacions de El Mundo. CiU i el PSOE han votat a favor de les compareixences, però els representants del PP i UPyD han imposat la seva majoria i s'han oposat a la proposta.

Avui Artur Mas ha insisitit que els responsables del govern espanyol s'haurien d'explicar per la filtració d'un informe que el ministeri d'Interior mateix no troba.

'Rajoy segur que n'està al corrent. Si hagués pogut ja ho hauria impedit. És l'estrarègia del PP, de Montoro, de Rajoy, de Cospedal. Tots estan implicats en aquesta operació', ha declarat Mas a RAC-1. Deixa oberta la porta a querellaer-se contra algun responsable del govern espanyol en funció de les declaracions que facin sobre aquesta qüestió.

Informació relacionada:

Artur Mas: 'Fa por viure en un estat com aquest'