López Tena no considera ‘fiable’ que ‘Mas digui ara que sotmetrà a consulta la proposta del PP i el PSOE’

  • Titlla d'ideològiques i polítiques les demandes de l'estat als ajuntaments de Girona i Figueres

VilaWeb
ACN
20.11.2012 - 22:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha explicat avui que CiU denota ‘manca de fiabilitat’ des que ‘Artur Mas diu que sotmetrà a consulta la proposta del PP i el PSOE’. ‘No es tracta d’això, es tracta que sotmetem a consulta allò que volem els partits, que és la independència’. D’altra banda, López Tena ha titllat d’ideològiques i polítiques les demandes de l’estat als ajuntaments de Girona i Figueres per la contractació de trens per anar a la manifestació de l’Onze de Setembre.

“Potser sigui per aquestes ofensives periodístiques [en referència al diari ‘El Mundo’], que Mas està començant a dir que no i que va cap a un acord amb Espanya”, ha dit López Tena, que ha advertit que aquest camí significa “tornar altra vegada a la frustració i al fracàs”. El cap de llista independentista ha recriminat a Mas que instés a PP i PSOE a donar una solució a Catalunya durant el debat a set de TV3 i que ho hagi reiterat posteriorment.

El candidat de SI ha advertit que CiU “en cap cas tindrà majoria absoluta ni reforçada”, perquè “una quarta part” dels diputats “correspondran a les ordres del senyor Duran i Lleida, que ja ha manifestat que està en contra de la independència”.

D’altra banda, el candidat independentista ha considerat “normal que un Ajuntament fleti trens per facilitar la mobilitat en la festa nacional de Catalunya” i ha recordat que “el PP va posar trens i autobusos per veure el Papa de Roma”. A més, ha comparat la contractació de trens amb posar pantalles gegants als espais públics per veure la selecció espanyola. És per això que considera que les denúncies no tenen “cap mena de fonament”.

López Tena ha recordat que aquest dimarts és l’aniversari de la mort de Franco i del “‘protomártir de la cruzada?, José Antonio Primo de Rivera, que li va donar nom al que té 14 diputats al Parlament de Catalunya”, en referència a Josep Antoni Duran i Lleida.

En matèria d’infraestructures, el candidat ha reclamat el corredor mediterrani, l’autovia Tarragona-Lleida, la gestió dels aeroports per part de la Generalitat, el desdoblament de l’N-II i la supressió dels peatges.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any