El documental ‘Algèria, el meu país’, d’Info TV, guanya un premi internacional sobre migracions i exilis

  • Tracta de l'emigració valenciana a Algèria entre el 1830 i el 1962

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El documental ‘Algèria, el meu país’ d’Info TV ha guanyat el premi Guillermo F. Zúñiga de l’Associació Espanyola de Cinema i Imatge Científiques (ASECIC), un dels dos del I Certamen Audiovisual Internacional sobre Migracions i Exilis, organitzat també pel Centre d’Estudis de Migracions i Exilis (CEME). El documental tracta del moviment migratori valencià a Orà i a Alger, entre 1830 i 1962. El jurat ha destacat ‘el caràcter divulgatiu i científic d’una investigació social sobre qüestions migratòries’.

‘Algèria, el meu país’ té dues parts, en les que predominen les intervencions de trenta dels valencians exiliats i deu experts sobre el tema. Centenars de fotografies il·lustren la primera part, en la qual s’expliquen les raons de l’exili valencià i la voluntat de cercar una vida millor. La segona part es centra en com van viure els valencians exiliats la guerra per la independència d’Algèria, el 1954, i com van haver de marxar el 1962.

Juli Esteve ha estat el guionista i director del documental i Esther Albert i Antoni Arnau s’han encarregat de la imatge, l’edició i la postproducció. A més, els autors del llibre ‘Els Valencians d’Algèria’, Joan-Lluís Monjo i Àngela Menages, han assessorat a l’equip d’InfoTV. Diverses entitats com la Universitat de València o l’Acadèmia Valenciana de la Llengua hi han donat el seu suport.

El premi es conferirà dissabte a Mèxic. Després d’algunes presentacions al País Valencià, aquest documental es presentarà a l’Espai Vilaweb el dia 11 de desembre a les 19.30.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any