Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.11.2012  14:26

Llanos de Luna denuncia Girona i Figueres pels trens de la Diada

Diu que es van fer servir diners públics · Els batlles de les dues ciutats ho neguen i es mostren indignats

Men?ame
 

La delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, ha denunciat els ajuntaments de Girona i Figueres per organitzar dos trens per anar a la manifestació de la diada de l'Onze de Setembre a Barcelona. Ha presentat un recurs contenciós administratiu argüint que es van fer servir fons públics i ha instat els dos ajuntaments a anul·lar les actes dels plens on es va prendre la decisió. 

'Des de la delegació del govern es considera que no queda dins de les competències municipals llogar trens perquè la gent vagi a una manifestació política', han dit fons de la delegació a l'agència Europa Press. 'El procés és ara en mans de la justícia', han afegit.

Els batlles han rebut aquest matí la citació judicial per una vista que es farà el 14 de gener. Ha estat la delegada del govern espanyol a Catalunya qui ha interposat la demanda.

Indignació de Puigdemont i Vila

Tant el batlle de Girona, Carles Puigdemont, com el de Figueres, Santi Vila, tots dos de CiU, s'han indignat per la denúncia del govern espanyol. 'Els trens de l'11-S van generar un superàvit de 2.500 euros, que va anar al banc dels aliments. La demanda de l'Estat quant costarà?', ha dit Puigdemont al Twitter. I també ha declarat: 'La demanda de la delegada del Govern espanyol contra l'Ajuntament de Girona és política i partidista. I ha de donar explicacions.' Santi Vila ha afegit: 'És indecent el joc brut del PP'.