Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.11.2012  06:00

CiU respon per la via judicial a les filtracions d'El Mundo

PSC, PP i C's aprofiten les acusacions filtrades per atacar Mas en plena campanya

Men?ame
 

Si divendres les filtracions policíaques a El Mundo afectaven el president Artur Mas i l'ex-president Jordi Pujol, ahir acusaven el conseller d'Interior, Felip Puig, d'haver rebut 250.000 euros del Palau de la Música i que els mossos n'havien destruït les proves.

Tots els afectats per aquestes filtracions han presentat querelles criminals contra el diari que les ha publicades. I Convergència compta presentar avui una demanda per 'delicte electoral', arran de les informacions publicades. Segons els convergents, alguns funcionaris de l'estat poden haver volgut influir el procés electoral i, per això, reclamaran que la fiscalia ho investigui.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va dir ahir que presentaria una querella en nom de CiU 'i potser també en nom de la Generalitat' contra les acusacions del diari El Mundo, que considera un atemptat contra el seu honor. El conseller d'Interior, Felip Puig, i els Mossos d'Esquadra, objecte de les acusacions del diari, també es querellaran contra El Mundo.

A més, els Mossos d'Esquadra han anunciat que emprendrien 'accions legals' contra el diari i contra els responsables de les informacions publicades aquests últims dies perquè contenen 'greus falsedats' i per 'defensar l'honor i la credibilitat' de la policia catalana. En un comunicat, la Direcció General de Policia atesta que 'són rotundament falses totes les informacions i referències' al cos de la policia catalana i que 'en cap cas no s'han amagat o destruït elements que puguin implicar cap persona'.

PSC, PP i Cs aprofiten l'ocasió per atacar Mas

El candidat del PSC, Pere Navarro, ha demanat a Mas 'una declaració solemne i formal desvinculant-se de tota sospita que el relacioni amb paradisos fiscals'. També ha fet extensiva la petició al conseller d'Interior, Felip Puig i ha demanat que CiU deixi d'identificar els atacs a alguns dels seus dirigents amb agressions amb el país: 'No es poden confondre les persones amb Catalunya', sinó que CiU ha d'esforçar-se a eliminar les sospites pels precedents que té en uns altres casos.

La candidata del PP, Alicia Sánchez-Camacho, no ha descartat de demanar la dimissió de Felip Puig, si aquest no dóna 'explicacions contundents' sobre la presumpta destrucció de proves del cas Palau pels Mossos d'Esquadra. Bo i admetent la presumpció d'innocència dels assenyalats per les informacions que ha publicat aquest diari aquests darrers dies, els ha demanat que diguin clarament si tenen comptes a Suïssa i si han cobrat comissions o no.

Finalment, pel candidat de Ciutadans, Albert Rivera, Mas restaria inhabilitat per a ser president de la Generalitat, si no dava explicacions públiques de la corrupció que el diari li suposa, amb possibles comptes a paradisos fiscals. Rivera vol que Mas, Jordi Pujol i Felip Puig desmenteixin aquestes informacions o es querellin, no contra el diari, sinó contra la unitat de la policia que ha redactat la informació. Si no ho fan, Rivera aplicarà entendrà que 'qui calla atorga'. També ha demanat a Puig que, com a conseller d'Interior, investigui si els mossos no van esborrar noms de polítics entre els papers decomissats al Palau de la Música.

Més informació: Mas compta querellar-se contra El Mundo en nom de la Generalitat

El Mundo hi insisteix: ara Felip Puig

Men?ame