La UE reconeix la coalició opositora sirianes com a ‘representant legítima de les aspiracions del poble sirià’

  • La Coalició Nacional de le Forces Opositores i de la Revolució Siriana va tenir el reconeixement oficial de França

VilaWeb
Redacció
19.11.2012 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ministres d’Afers Estrangers de la Unió Europea han reconegut la creació de la nova Coalició Nacional de le Forces Opositores i de la Revolució Siriana com a ‘representant legítima de les aspiracions del poble sirià’ i han confirmat que ‘la UE està disposada a donar suport a aquesta coalició’. Es tracta d’un reconeixement formal que no implica tanmateix cap valor a efectes legals.

‘Aquest acord representa un pas molt gran cap a la unitat necessària de l’oposició siriana’, reconeixen els ministres europeus en un text de conclusions sobre Síria. Els Vint-i-set no reconeixen encara la coalició com a única representant legítima del poble sirià, com sí que ha fet França, el ministre d’Afers Estrangers de la qual, Laurent Fabius, confia que els pròxims dies hi hagi altres països europeus que facin aquest pas.

La UE espera que la nova coalició funcioni d’acord amb els principis dels Drets Humans i la democràcia, i que impliqui ‘tots els grups de l’oposició o totes les seccions de la societat civil siriana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any