Com han demanat el vot els candidats?

  • Us expliquem com ha utilitzat l'últim minut del debat electoral cada candidat per demanar el vot

VilaWeb
ACN
19.11.2012 - 01:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El debat de candidats de TV3 ha finalitzat amb un minut per a cada líder dels set partits perquè demanessin el vot a la ciutadania o defensessin la seva opció. El candidat de CIU, Artur Mas, ha aprofitat aquest temps per assegura que Catalunya viu un moment “excepcionalment dur i apassionant al mateix temps” i ha assegurat que per prendre les “decisions excepcionals” que requereix el moment, “també calen majories excepcionals”. Ha afegit que la defensa del dret a decidir, poder fer una consulta i construït un “estat propi” necessita grans majories i per això ha fet una crida a “fer pinya” perquè ha assegurat que el país “necessita durant un temps curt un lideratge fort” per construir una Catalunya amb un “millor futur”.

Per la seva part, Pere Navarro ha assegurat que tant els que volen votar un partit en contra de les retallades com si volen apostar per la part sobiranista, els ciutadans tenen diverses opcions però ha afegit que el PSC és “l’única opció” que garantirà el treball per reactivar l’economia i fer-ho amb una Catalunya “que pugui continuar vinculada amb Espanya” però “en millors condicions”. Ha demanat el suport als ciutadans “per continuar fent polítiques de justícia, de reactivació econòmica, solidàries i transparents” i per aconseguir “una Catalunya millor que la present”.

La candidata del PP català, Alícia Sànchez Camacho, ha centrat el seu discurs final en demanar el suport d’aquells que volen “evitar que es divideixi la societat catalana” i aquells que “no volen trencar amb Espanya”, així com els que volen sortir de la crisi. Ha assegurat que la seva formació és un “partit decisiu” tant a l’Estat espanyol com a Europa i que pot evitar “que ens trenquin i ens separin”. Ha assegurat que el vot per al PPC “farà una Catalunya forta, dins d’una Espanya de tot”.

Des d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat “concentrar” el vot d’esquerres per aconseguir una alternativa real a les polítiques de retallades i en defensa dels drets socials ja que ha assegurat que la llibertat també es guanya amb aules menys massificades, menys llistes d’espera i evitant “que paguin justos per pecadors”. “No prometo miracles, però si coherència i honestedat”, ha declarat.

Per la seva part, Oriol Junqueras (ERC) ha assegurat que el 25-N se celebren “les eleccions més importants de la història” i ha mostrat la seva preocupació perquè després de les eleccions “algú vulgui abaratir els somnis” i “surti del camí” que ha assegurat que cal seguir. Aquest camí és per a Junqueras el de la independència, per això ha dit que ERC serà “el soci més fiable” per aconseguir-ho, però també ha afirmat que ERC és una “alternativa social”. El republicà ha instat els electors a “ser protagonistes de la construcció d’un nou país”.

El candidat de C’s, Albert Rivera, ha començat demanant que no el votin “aquells que volen separar Catalunya de la resta d’Espanya”, perquè ha afirmat que ja tenen CiU, ICV-EUiA i ERC, ni “aquells que vulguin rescatar banquers i no persones”, que ha dit que ja tenen el PP i el PSC, i ha demanat el suport dels que aposten per més transparència, una llei electoral amb llistes obertes, més serveis per a les persones i la supressió d’estructures polítiques.

Per últim, el candidat de SI, Alfons López Tena, ha assegurat que fins ara els catalans ho han intentat “tot” amb l’Estat espanyol i fins ara segons ell ha fracassat, per això ha defensat que cal optar per un país independent “com els 193 que hi ha al món” per poder tenir més recursos, prendre les pròpies decisions i, en definitiva, “una repúblcia de Catalunya pel poble, del poble i per al poble”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any