Les enquestes plantegen una batalla ferotge pel segon lloc

  • El Periódico, La Vanguardia, El País, El Mundo i Abc coincideixen que Mas no aconseguirà la majoria absoluta, però discrepen de quin serà el segon partit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.11.2012 - 20:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diumenge abans de les eleccions tradicionalment es publiquen moltes enquestes. Avui no n’és una excepció i se n’han publicat de La VanguardiaEl PeriódicoEl PaísEl Mundo i Abc. Totes coincideixen que CiU queda lluny de la majoria absoluta, però discrepen quant a qui serà el segon partit (entre PSC, PP i ERC) i en les opcions que tenen SI i CUP per entrar al Parlament de Catalunya.

El Periódico

A una setmana de les eleccions, el Periódico publica una nova enquesta on CiU obtindria un resultat molt semblant al de les eleccions de fa dos anys i lluny, per tant, de la majoria absoluta. El partit que experimenta més empenta és ERC, que se situaria en segona posició per davant del PSC (que continua davallant en intenció de vot) i el PPC (que s’estanca). El sondatge del GESOP detecta un ascens d’ICV i Ciutadans, que aconseguiria grup parlamentari. SI pot perdre tota la representació o mantenir-se amb un diputat, i la CUP té opcions d’ocupar un escó.

En concret, l’enquesta atorga entre 62 i 64 escons a CiU (ara 62), 19-20 a ERC (10), 15-17 al PSC (28), 15-17 al PP (18), 13-14 a ICV (10),  6-7 a Ciutadans (3) i 0-1 a SI (4) i CUP.

Amb aquests resultats, els diputats independentistes podrien arribar al centenar.

La Vanguardia

També La Vanguardia ha publicat una enquesta, que coincideix en poques coses amb la del Periódico.

A Convergència i Unió, li atorga també entre 62 i 64 diputats (com en el cas de la del Periódico), sense arribar per tant a la majoria absoluta. La segona força, tanmateix, no seria Esquerra, que en l’enquesta del grup Godó cauria a la cinquena posició amb 14 o 15 diputats i seria superada per PSC (17-19), PP (16-18) i ICV-EUiA (13-16).

Després d’Esquerra quedarien Ciutadans amb 7-8 i la CUP podria entrar al parlament amb 0-2. Solidaritat, com sol passar en les enquestes del Grup Godó, en quedaria fora.

El País

L’enquesta del diari El País, per la seva banda, deixa els diputats de CiU en 62, com fins ara, però remarca que obté menys suport en percentatge que fa dos anys i atorga al PP la segona posició amb 19 diputats. Però amb el PSC i ERC molt a prop, amb 18 escons cadascun.

Segons l’enquesta d’El País, ICV es quedaria en 10 diputats, Ciutadans pujaria fins a obtenir-ne 6 i la CUP n’obtindria 2. Solidaritat quedaria fora del Parlament.

El Mundo

L’enquesta del diari El Mundo, que no és accessible a la web, atorga a CiU entre 60 i 63 escons (el pitjor resultat de tots els sondatges), deixa el PSC en el segon lloc amb 21-23 i el PP en tercer amb 20-21. ERC només obtindria 14 escons, ICV 10-12, Ciutadans 5 i Solidaritat es mouria entre 0 i 2. La CUP, segons El Mundo, quedaria fora del parlament.

Abc

Finalment, el sondatge fet per DYM per al diari Abc dóna a CiU entre 60 i 62 diputats. El PP i ERC es disputarien la segona posició amb 18 escons, i el PSC quedaria amb 17. ICV se situaria en els 9-10, Ciutadans arribaria a 6 i la CUP obtindria el millor resultat de totes les enquestes fins ara, de 4 a 7 escons. SI, per la seva banda, perdria els quatre que va obtenir fa dos anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any