Els vídeos esperonadors de la campanya

  • A més dels espots dels partits, en aquesta campanya s'hi han convidat tot de vídeos de gent que crida a participar en unes eleccions excepcionals

VilaWeb
Redacció
18.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En campanya electoral, és molt habitual que els partits facin espots oficials per fer córrer el seu missatge. Però no és tan habitual que gent o grups que no demanen explícitament el vot per a cap formació també facin vídeos per animar la gent a votar. L’excepcionalitat de les eleccions del 25 de novembre ha esperonat l’enginy de moltes persones i col·lectius a demanar la participació en unes eleccions considerades plebiscitàries. Un dels últims és el de Cataloniaman (vídeo), el superheroi independentista.

Aquest defensor de la llengua, els costums i la cultura catalana afirma en aquest vídeo que ‘té molt clara la seva posició davant les eleccions del 25-N… independència’.

Aquesta mateixa setmana també s’ha publicat ‘Catalunya vs España‘, un seguit de gags que afebleixen els arguments de la por de la independència i que s’inspiren en una famosa campanya de l’empresa informàtica Apple. Per a combatre l’argumentari del no, justament, Òmnium Cultural va presentar fa algunes setmanes aquest altre vídeo, amb tot de raons per voler la independència.

I al començament de la campanya electoral, que va coincidir amb el dia que va caure el mur de Berlín el 1989, Salvador Cardús, Vicent Partal i Miquel Calçada van fer circular ‘Cauen els murs‘.

A tots aquests vídeos, s’hi ha sumat l’enigmàtic Sharif, que des de Nova York ja ha penjat dos vídeos explicant Catalunya i el seu anhel de llibertat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any