La cúpula del govern de Matas passa pel jutjat pel cas Gürtel

  • El jutge investiga el presumpte finançament il·legal del PP balear

VilaWeb
Redacció
17.11.2012 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge d’instrucció número 3 de Palma, José Castro, interroga avui el delegat del govern espanyol a les Illes fins el juliol passat i ex-conseller d’Interior, José María Rodríguez, en el marc de la ramificació balear del cas Gürtel, més coneguda com a cas Over Marketing. Demà passarà pel jutjat l’ex-president Jaume Matas, el seu cunyat i ex-tresorer del PP balear Fernando Areal, i del president del parlament, Pere Rotger, com a encausats.

En l’interrogatori d’avui, José María Rodríguez, ha assegurat que mai no ha pagat ‘diner negre, blanc ni de cap color’ quan el jutge li ha preguntat sobre si va abonar quantitats opaques al fisc al propietari d’Over, Daniel Mercado, per la creativitat de la campanya electoral del PP balear del 2003.

Amb els interrogatoris d’aquest cap de setmana, el magistrat fa un pas més en la causa sobre el presumpte finançament il·legal del Partit Popular a les Illes i el suposat frau en contractes en favor d’Over Marketing durant l’últim mandat de Matas (2003-2007). Les investigacions apunten que una part dels diners públics que va rebre Over mitjançant adjudicacions hauria acabat en mans del PP, i per això la seva cúpula a l’època passa pel jutjat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any