Indignació per les sancions de RTVV als treballadors que van ocupar un plató

  • La direcció suspèn de sou i feina 48 treballadors que van protestar contra l'ERO interrompent l'emissió d'un informatiu

VilaWeb
Redacció
15.11.2012 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha retret en un comunicat que les sancions imposades a una cinquantena de treballadors per l’ocupació d’un plató el passat juliol ‘no tenen justificació i només poden interpretar-se com una mostra d’assetjament laboral, persecució sindical i repressió de conductes sindicals’. L’empresa va obrir un procediment sancionador en què imposa a quaranta-vuit treballadors la suspensió de feina i sou durant seixanta dies, a partir del 17 de desembre.

La direcció tipifica la interrupció de l’informatiu del passat 16 de juliol –feta en protesta contra l’ERO– com a ‘falta molt greu’, atenent a la ‘deslleialtat’ per abandonar el lloc de treball i ‘a assistir a una concentració de treballadors no prevista ni autoritzada’.

Els representants dels treballadors lamenten ‘les nombroses irregularitats que s’han produït en la tramitació de l’expedient, durant el qual no s’han respectat els terminis, ni s’han practicat totes les proves demanades’. En aquest sentit, afirmen que ‘el director general, José López Jaraba, i la subdirectora de Recursos Humans, Noèlia Estarlich, han decidit les sancions sabent que no són certs els fets que imputen’.

Insisteixen que el rerefons de les sancions ‘és aconseguir que els treballadors es queden sense la majoria dels representants sindicals en ple procés d’execució de l’ERO, fet que crearia indefensió entre els treballadors i una vulneració flagrant del dret de representació’. A més, consideren ‘especialment greu la possibilitat que les sancions afecten molts treballadors que podrien encadenar els dos mesos de suspensió de feina i sou amb l’acomiadament definitiu’.

Compromís ha exigit que es convoqui la comissió de RTVV a les Corts i ha demanat per escrit els criteris pels quals es va obrir l’expedient a aquests treballadors. Per la seva banda, el PSPV ha mostrat la seva solidaritat amb els treballadors i considera que els expedients sancionadors són una represàlia. I EUPV ha demanat explicacions al Consell per unes sancions que qualifica d’inadmisible i intolerable’.

Informació relacionada:
El consell d’administració de RTVV delegarà els seus facultats en Jaraba per iniciar el procés de liquidació de l’ens

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any