Navarro sobre Bono: ‘No puc respondre pels jubilats’

  • Bono ha equiparat l'independentisme català amb el nazisme · 'Quan a Alemanya va començar a ser sospitós tenir dues identitats, la catàstrofe que tots lamentem s'apropava', diu l'ex-president del congrés

VilaWeb
Redacció
15.11.2012 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del congrés espanyol, el socialista José Bono, també ha posat damunt la taula una comparació de l’independentisme a Catalunya amb el nazisme. El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, s’ha volgut distanciar de les paraules de Bono. En una conversa informal amb periodistes, Navarro ha estat contundent mostrant el seu rebuig. ‘No puc respondre pels jubilats’, ha sentenciat, referint-se així a la situació de ‘retirat’ de la primera fila política que té ara José Bono.

En un acte a Sitges amb Albert Rivera, el candidat de Ciutadans, Bono ha dit: ‘Es pot ser català i espanyol, del Madrid o del Barça, catòlic, homosexual o heterosexual. La majoria de catalans se senten espanyols, i això no ha de ser cap problema. Quan a Alemanya va començar a ser sospitós tenir dues identitats, la catàstrofe que tots lamentem s’apropava’.

Després d’haver dit això, li han preguntat sobre si comparava l’Alemanya dels anys 30 amb la Catalunya actual, Bono ho ha negat rotundament, i ha dit que ell només volia exemplificar que les identitats són diverses i han de ser compatibles.

En aquest sentit, ha dit que no vol aixecar fronteres i que els qui les volen crear han de modificar la constitució segons les seves mateixes regles, no saltant-se-la. Així, ha comparat la situació amb una partida d’escacs on un dels jugadors vol fer anar els alfils com les torres, i, si no se li permet, s’enduu el tauler. ‘La Constitució no és eterna’, i es pot canviar, ha dit.

Bono ha anat a Sitges i ha visitat, de forma privada, el museu Bacardi. Justament el candidat de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C’s), Albert Rivera, era davant de l’Ajuntament de Sitges per atendre els mitjans durant la seva campanya electoral. Rivera sabia que hi havia Bono ben a prop i l’ha anat a trobar. Han compartit unes paraules i Rivera li ha regalat el pin del seu símbol de campanya: el cor amb les banderes catalana, espanyola i europea. Després han compartit uns ‘mojitos’ dins de l’edifici modernista de Bacardi.

 

Sèrie de vídeos #SensePor: Salvador Cardús no té por: tres raons més per marxar

Sílvia Bel: ja no som nens petits

Màrius Serra: què passarà amb els García? I amb els altres cognoms?

Txe Arana: boicot?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any