Detingut un dels candidats de Pirates de Catalunya en relació a la vaga d’ahir

  • Acusen Francisco Garrobo, una de les cares visibles del 15-M, de desordres públics

VilaWeb
Redacció
15.11.2012 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia ha detingut aquest matí a casa seva un dels candidats de Pirates de Catalunya, segons que ha informat el partit a VilaWeb. Els mossos han confirmat a aquest diari que avui hi havia hagut un únic detingut en relació a la vaga general d’ahir. No n’han revelat la identitat, però expliquen que ha estat a Nou Barris, a Barcelona, i que l’acusen de desordres públics. Aquesta detenció s’afegeix a les trenta efectuades ahir a Catalunya. En total, una cinquantena a tots els Països Catalans.

Segons Pirates de Catalunya, el detingut és Francisco Garrobo, número 21 de la llistaper Barcelona a aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. Els mossos han informat a VilaWeb que Garrobo es troba ara a la comissaria de les Corts, mentre espera passar a disposició judicial.

En un comunicat, Pirates de Catalunya diu que no sap encara els motius de la detenció i que per això, ‘sota el principi jurídic penal de presumpció d’innocència’, dóna suport mentre no rebi notificacions o un procés judicial. També aplaudeix que hi hagi eines com Twitter, que han permès a Garrobo de comunicar la seva detenció en diversos piulets.

Garrobo ha estat una de les cares visibles del moviment del 15-M, responsable dels serveis de seguretat de l’organització durant l’acampada a la plaça de Catalunya de Barcelona. Es va significar pel seu espanyolisme, sobretot durant la tensa discussió sobre el reconeixement del dret d’autodeterminació del moviment dels indignats, a més de poder-se comprovar amb diverses fotografies penjades al seu Facebook.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any