Puig veu ‘un cop fortuït’ en l’agressió dels mossos a un nen a Tarragona

  • Admet que els cops posteriors a la noia no estan justificats · La família del nen ferit ho denuncia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.11.2012 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Fleip Puig, ha dit que el cop de porra dels mossos al nen de 13 anys de Tarragona ferit ahir ferit ahir va ser ‘una acció fortuïta de rebot’, perquè diu que els agents no el perseguien a ell, sinó a un manifestant. Puig ha lamentat aquest fet, ha confirmat que hi ha una investigació oberta i ha dit que l’agressió posterior a una noia en el mateix lloc dels fets sí que podria ser reprovable. I ha afegit que col·laboraria amb la família, amb qui s’ha disculpat.

Abans de Puig ha parlat avui el director general dels mossos, Manel Prat, que ha confirmat que la família del nen havia denunciat l’agressió a la comissaria. Prat ha insistit que el cop de porra fou fortuït, i no pas voluntari. Troba més reprovable, en canvi, l’actitud dels antiavalots que van pegar una noia que els recriminava l’agressió. Prat ha explicat que els mossos van carregar després de la protesta d’un piquet en un centre comerciat, en un moment en què hi va haver llançament d’objectes contra els agents.

Prat ha admès que en l’actuació de la policia hi pot haver alguna acció reprovable, però que això ho determinarà en tot cas la investigació que s’ha obert sobre aquest cas i que pot durar uns dos mesos. I serà aleshores que es prendran decisions i que s’exigiran responsabilitats, si escau. No seria pas la primera vegada que s’aparta un antiavalot del cos, ha dit Prat, que avui al matí ha fet declaracions en diverses cadenes de ràdio.

Quatre punts de sutura

Fonts pròximes a la família han explicat a VilaWeb que el nen, que és fill d’una militant de la CUP de Tarragona, no participava pas en la manifestació amb motiu de la vaga general que es feia, que era en un carrer adjacent i que s’ha vist immers en les corredisses per una càrrega dels mossos. Tal com es veu en el vídeo, el nen ha rebut el cop de porra dels mossos, que han carregat indiscriminadament, i ha patit un trau al cap. Una noia de quinze anys que era al lloc dels fets ha increpat els agents i ha obtingut com a resposta un parell de cops de porra a les cames.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any