Els sindicats valencians xifren en un 76% el seguiment de la vaga

  • Les organitzacions sindicals asseguren que l'aturada ha estat secundada en un 65% per l'ensenyament, el 90% a les universitats, en un 59% per la sanitat i un 56% a justícia.

VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CC.OO, UGT i Intersindical Valenciana han xifrat aquest dimecres el seguiment de la vaga general en un 76%. Segons les dades ofertes pels secretaris d’organització dels tres sindicats, l’aturada ha tingut gran impacte a la factoria Ford d’Almussafes (Ribera Baixa) amb un seguiment del 100%. Els sindicats també han celebrat l’elevat seguiment del sector industrial. Per sectors, els sindicats assenyalen que la vaga ha estat seguida en un 65% per l’ensenyament, el 90% a les universitats, en un 59% per la sanitat, un 56% a justícia i un 55% al sector públic. La delegació del govern espanyol rebaixa el seguiment a un 20% amb el total compliment dels serveis mínims.

Els sindicats remarquen però que el seguiment de la vaga ha estat superior a la del passat 29 de març. La delegada, Paula Sánchez de León, ha destacat l’absència d’incidents greus i ha afegit que el seguiment a l’administració general de l’Estat ha estat del 26, 19%, sent d’un 29,58% a la demarcació de València, un 23,36 % a Alacant i un 18,72% a Castelló. 

Així mateix, pel que fa al seguiment de la jornada per sectors, Sánchez de León ha apuntat que “el seguiment en el sector del metall ha estat nul, en el transport mitjà i en el subsector de l’automoció ha estat alt”, i alhora ha indicat que “ha estat nul en l’energia i el calçat, mentre que a la resta de sectors, comerç, sanitat, educació i administracions públiques ha estat sota”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any