Més de 10.000 persones inunden els carrers de Sabadell contra la dictadura dels mercats

  • Dues multitudinàries manifestacions recorren la ciutat en motiu de la vaga general. Sabadell Lluitant ha aplegat més de 5.000 persones en la seva convocatòria anticapitalista

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 15:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora anticapitalista Sabadell Lluitant ha aconseguit aglutinar molts sectors de base en la seva convocatòria, com ara les assemblees d’estudiants amb alta participació o les representacions sindicals d’Ensenyament, passant per col·lectius com els iaioflautes o l’Assembla del Nord. Més de 5.000 persones han seguit la marxa sota una gran presència policial que no ha impedit les accions contra entitats bancàries i grups especuladors com ara Mañero. La convocatòria de CCOO i UGT ha estat, també, massiva, i cal destacar-ne el fort bloc de treballadors i treballadores de l’ABB que estan en lluita contra l’imminent tancament de l’empresa a Sant Quirze.

La marxa anticapitalista ha recorregut els carrers de la ciutat articulada per accions aplaudides per la ciutadania que surt al carrer, un cop més, per recordar ‘que el problema no és la crisi, sinó el mateix capitalisme’. Entitats bancàries, grups especuladors com ara Mañero han estat punt de mira d’unes accions que pretenien ‘assenyalar els culpables’ i posar de manifest ‘el segrest de la democràcia per part dels poders financers i la complicitat de la classe política’. L’església de la Puríssima també ha estat assenyalada simbòlicament amb un mural que pretén ‘recordar el fort pes del poder eclesiàstic i la seva complicitat en l’atac als drets a decidir més bàsics de les persones’ tal i com ha manifestat una representant de Sabadell Lluitant.

Les dues manifestacions han seguit recorreguts diferents tot i creuar-se en alguns punts. La marxa anticapitalista ha finalitzat davant de l’Ajuntament on s’han llegit els comunicats. Els treballadors i treballadores de SMATSA i SEMATSA, que gestionen els serveis muncipals de neteja, han pogut fer-se ressò de la seva denúncia al grup Vendex, propietari d’ambdues empreses i han acabat fent una crida a la municipalització dels serveis públics, acusant a l’Ajuntament de ‘còmplice de les últimes retallades i de la gestió opaca dels serveis’.

Un cop desconvocada la mobilització anticapitalista, agents de paisà han identificat, sense motius aparents, a dues persones quan marxaven de la plaça.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any