Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.11.2012  06:00

Portugal, Grècia, Itàlia, Xipre, Malta i Bèlgica, també fan vaga

La Confederació Europea de Sindicats va convocar a mitjan octubre una jornada de mobilització contra l'austeritat i les reformes estructurals

Men?ame
 

La vaga general d'avui es fa a l'estat espanyol però també a Portugal, Grècia, Itàlia -on es fa una aturada de quatre hores-, Xipre, Malta i Bèlgica. Els sindicats d'aquests països van decidir subscriure la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES), que va convocar a mitjan octubre una jornada de mobilització contra l'austeritat i les reformes estructurals, en forma de vaga general que tindrà com a àmbit d'acció el sud d'Europa.

La convocatòria de la CES denuncia les mesures d’austeritat dels estats membre de la UE i el desmantellament del model social europeu, però no concreta que les protestes es tradueixin en vagues generals. Així, el document inclou l’opció de manifestacions, mítings o altres accions.

La mobilització pretén transmetre que el moviment sindical europeu té alternatives als problemes econòmics, socials i polítics greus que viu Europa i que 'posen en risc la pròpia existència de la UE'. La CES considera 'urgent la rectificació de la política d'austeritat per una altra que col·loqui la promoció del creixement econòmic i de l'ocupació, així com la solució de la crisi del deute sobirà dels estats com a primeres prioritats'.

Actualment, la CES la integren 85 confederacions sindicals i 10 federacions industrials de 36 països europeus. Entre aquests els quals Bèlgica, França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia.