Partits i societat civil criden a secundar la jornada de protesta europea

  • Els sindicats convoquen una concentració a les 12 del migdia, i el Bloc Alternatiu la farà a la vesprada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.11.2012 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres 14 de novembre, els sindicats majoritaris han convocat una nova jornada de vaga general contra les retallades i la política d’austeritat del govern espanyol, tot coincidint amb les protestes d’abast europeu previstes per a aquest dia.

La convocatòria ha rebut el suport de partits polítics com Esquerra Unida del País Valencià i entitats socials. El PSPV-PSOE ha anunciat que s’hi sumarà i, en el cas d’Ontinyent, han informat que els regidors de l’Ajuntament donaran els salaris corresponents a Creu Roja. Compromís també ha fet una crida a secundar la vaga ‘de manera activa’. Els sindicats han convocat una concentració a les 12 del migdia a la plaça de la Coronació d’Ontinyent.

D’altra banda, un grup de persones a títol individual, majoritàriament aturades, s’han organitzat en l’anomenat Bloc Alternatiu ‘per prendre part de manera activa’ en la vaga general ‘al marge dels sindicats oficials’ i ‘sense professionals de la lluita’. Els membres d’aquest nou moviment volen reivindicar i recuperar ‘el sentit originari de la vaga’, i han convocat piquets informatius al polígon de Sant Vicent (5. 30 i 7.00 h), i a la plaça de la Concepció (11.00 h). També han organitzat una concentració al parc de Vicent Andrés Estellés a les sis i mitja de la vesprada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any