Milers de nord-americans demanen la secessió dels seus estats després de la reelecció d’Obama

  • L'apartat de suggeriments de la Casa Blanca s'omple de peticions de separació respecte dels EUA

VilaWeb
Redacció
13.11.2012 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i la clara victòria del demòcrata Barack Obama a les presidencials nord-americanes, sembla que hi ha milers de ciutadans que no n’han paït la reelecció. Aprofitant l’apartat We The People de la web de la Casa Blanca, on els ciutadans poden enregistrar suggeriments a l’administració, han començat a aparèixer peticions de secessió d’uns quants estats respecte dels EUA. En el cas del de Texas, ja ha superat les 25.000 signatures que obliguen el govern a respondre-hi oficialment.

A més de la de Texas, n’hi ha de residents de Kentucky, Louisiana, Oregon, Montana, Dakota del Nord, Mississippi, Carolina del Nord i del Sud, Florida, Geòrgia, Nova York, Nova Jersey, Colorado, Arkansas i Missouri. En la majoria de casos simplement se cita la Declaració d’Independència en la sol·licitud per deixar els EUA.

Tot i que en cap cas les peticions no esmenten explícitament la reelecció d’Obama com a raó per a demanar la independència, totes es van crear després de les eleccions i en la majoria d’estats implicats va guanyar el conservador Mitt Romney.

Arran de l’aparició de totes aquestes sol·licituds de secessió, un altre grup de ciutadans n’impulsen una altra de contrària: deportar tothom qui signi una d’aquestes peticions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any