1.400 tones contra la fam

  • El Banc dels Aliments celebra la quarta edició del Gran Recapte els dies 30 de novembre i 1 de desembre

VilaWeb
Júlia Talarn i Cristina Vilà
13.11.2012 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un milió de persones passen gana a Catalunya. És per això que la Fundació Banc d’Aliments s’ha fixat l’objectiu d’aconseguir 1.400 milions de quilos de menjar, l’equivalent a una piscina olímpica plena d’arròs. “Ho farem junts” és el lema escollit pel Gran Recapte d’aquest any que tindrà lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2012.

Tenint en compte la gran resposta de la societat catalana en les anteriors campanyes l’organització ha decidit augmentar els objectius un 75% respecte l’any passat. El Gran Recapte d’aquest any demana la col·laboració de 10.000 voluntaris que, repartits en 800 punts de recollida, informaran als ciutadans dels aliments que es demanen per la campanya.

Llegums secs, oli, llet, tomàquet i sardines en conserva. Aquest són els aliments que els voluntaris recolliran a les entrades dels diferents establiments col·laboradors durant els dos dies del Recapte. Els ciutadans que ja vulguin contribuir a la campanya poden fer les donacions escollint els seus productes a través de la web del Banc d’Aliments. Aquests productes han estat seleccionats per l’organització després d’analitzar les necessitats de les entitats benèfiques, l’estoc del Banc d’Aliments i les previsions dels aliments procedents del Programa d’Aliments de la Unió Europea.

Tot el menjar recollit serà emmagatzemat al Banc d’Aliments on es classificarà amb l’ajuda de grups de voluntaris, escoles, o treballadors de les empreses col·laboradores.
Durant el mes i mig posterior al Gran Recapte, les entitats benèfiques receptores rebran simultàniament les seves partides habituals i les corresponents partides procedents del Gran Recapte.

Com puc ajudar?


Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any