David Fernàndez, José Antich i els treballadors de Telefónica en vaga de fam

  • El candidat de la CUP critica al director de La Vanguardia 'el silenci informatiu' sobre el cas

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.11.2012 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de la CUP-AE David Fernàndez ha acusat avui el director de La Vanguardia de ‘silenciar la informació’ sobre la vaga de fam que duen a terme des de la setmana passada cinc treballadors de Telefónica de Barcelona. Fernàndez ha coincidit amb José Antich a l’estudi de RAC-1, on Jordi Basté l’ha entrevistat en relació amb les eleccions del 25 de novembre. També ha aprofitat per retreure-li que el diari que dirigeix s’hagi negat a publicar un anunci a pàgina completa d’un manifest dels treballadors (àudio).

Hi ha hagut un estira-i-arronsa entre Fernàndez i Antich sobre aquesta qüestió. Antich ha acabat trucant l’empresa que gestiona la publicitat del diari, i ha negat que hagués arribat cap anunci d’aquesta mena. En efecte, una estona més tard, Fernàndez ha aclarit al seu Twitter que l’anunci censurat de treballadors de Telefónica no es corresponia a aquest cas, sinó a una altra protesta, de fa uns quants anys, contra la segregació empresarial.

La conversa

En la part final de l’entrevista a RAC-1, Basté ha donat pas als contertulians perquè fessin, cadascun d’ells, una pregunta a Fernàndez. Antich li ha preguntat per què gent que va votar en les anteriors eleccions ERC, ICV o Solidaritat hauria de votar ara la CUP. Després de respondre, Fernàndez ha continuat així:

David Fernàndez: ‘Aprofito, senyor Antich, per fer-li una demanada. Els treballadors de Telefónica en vaga de fam han contactat amb La Vanguardia. Hi ha censura sobre aquesta vaga de fam, però han intentat posar un anunci al seu diari i us hi heu negat’.

José Antich: Això segur que és fals.

D.F: Bé, ahir vaig ser amb ells.

J.A: Dic que és fals perquè….

D.F: Els van dir que tenien reservat el dret d’admissió

J.A: No, segur que és fals, perquè entre altres coses la política dels anuncis la porta l’empresa Publipress i mira si els anuncis que li arriben s’adapten a la normativa. I si segur que s’adapta  a la normativa…

D.F: És una pàgina completa, amb un manifest

J.A: M’imagino que deu ser un problema, no tant dels treballadors de Telefónica sinó del preu de l’anunci

D.F: No, no, hi ha hagut solidaritat i, atès el silenci informatiu que hi havia… Si vol, després poden trucar el comitè de vaga i ho arreglem. Jo li dono el telèfon de la comercial i ho arreglem.

Més tard, abans que Basté acomiadés Fernández, Antich li ha dit que havia trucat l’empresa de gestió de la publicitat a La Vanguardia i que no havien rebut cap anunci com aquest.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any