Qatar Airways admet que no va adquirir Spanair per les amenaces de la UE i d’Espanya

  • La Unió li requeria que tornés les subvencions rebudes

VilaWeb
Redacció
12.11.2012 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Qatair Airways ha reconegut que va abandonar les negociacions per a adquirir Spanair arran de les amenaces d’una sanció de la Unió Europea. Segons que ha explicat avui el seu responsable executiu, Akbar al-Baker, la companyia de Qatar va deixar estar les negociacions perquè la UE li havia dit que hauria de retornar les subvencions rebuts.

Després de tres mesos de negociacions, el gener passat Qatar Airways anunciava que no invertiria en Spanair, fet que deixava aquesta companyia en una situació crítica i l’obligava a suspendre les activitats.

Al-Baker ha retret l’actitud de la UE, recordant que l’endemà d’abandonar les negociacions, Spanair va anunciarel cessament de l’activitat i un ERO per a més de dos mil treballadors. ‘La UE és una entitat que se suposa que ha de crear llocs de treball i tenir cura dels seus estats membres’, ha afegit.

En aquell moment ja van aparèixer veus que van alertar que les pressions espanyoles es trobaven darrere del tancament de Spanair. En aquest sentit, tot just dos dies després, el diputat d’ERC Joan Puigcercós escrivia al seu bloc que el tancament de Spanair es devia a la pressió de govern espanyol i no pas a una mala gestió de la companyia des de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any