Presentada una moció a Sardenya per proclamar la independència d’Itàlia

  • El Partit Sard d'Acció l'ha entrada al Consell Regional amb referències als processos oberts a Catalunya i Escòcia

VilaWeb
Redacció
11.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Sard d’Acció ha presentat una moció al Consell Regional per promoure la independència de Sardenya. Serà estudiada en la pròxima reunió de caps dels partits amb representació al Consell. El mateix partit en va presentar una de semblant el 2009 i va ser tombada amb el vot contrari de la resta de formacions sardes. Aquest cop, el PSd’A ha inclòs al text de la moció referències als processos sobiranistes començats a Catalunya i Escòcia.

El Partit Sard d’Acció tan sols compta amb 5 dels 80 consellers de la cambra sarda i les opcions d’èxit de la moció són inexistents. En qualsevol cas, l’objectiu real del partit és engegar un debat sobre la sobirania i els processos d’independència a Europa.

Interès creixent pel cas català a Sardenya

Moció independentista a banda, l’interès dels mitjans de comunicació i dels polítics sards en el procés de Catalunya cap a l’estat propi no para de créixer. Coincidint amb aquesta iniciativa del PSd’A, el diari Indipendenza ha publicat una entrevista amb l’ex-president Jordi Pujol sobre el procés català. Pujol exposa la seva opinió de quin pot ser el desllorigador de la situació actual: que la UE accepti una fórmula pactada entre Catalunya i Espanya que prengui l’exemple dels països bàltics o de Puerto Rico en relació a Estats Units d’Amèrica.

Pujol considera que la independència tindrà conseqüències molt positives per Catalunya a la llarga, però que en el període de transició hi haurà problemes i dificultats, també per Espanya. A més, Pujol explica la seva convicció per un procés totalment democràtic i sense cap tipus de violència. Pujol conclou amb una reflexió: ‘No hem de tenir por de la independència’.

Més enllà de l’entrevista amb Jordi Pujol, el diari sard ha obert la secció ‘Forza Catalunya’ on fa un seguiment del procés sobiranista català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any