CiU guanyaria amb majoria absoluta, segons el CEO

  • El sondatge indica que el PSC, amb 15 escons, seria tercera força; el PP, amb 18-19, segona, ERC i C's pujarien i la CUP podria entrar amb 3

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2012 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU guanyaria les eleccions del 25 de novembre amb majoria absoluta, segons el sondatge (pdf) que avui ha fet públic el Centre d’Estudis d’Opinió. La federació obtindria entre 69 i 71 diputats (la majoria absoluta és de 68); el PSC s’enfonsaria, passant de 28 diputats a 15, i quedaria com a tercera força, perquè el PP passaria al segon lloc amb 18 o 19 diputats. ERC pujaria fins als 14 escons, ICV es mantindria amb 10, Ciutadans doblaria representació, passant de 3 a 6 diputats, i la CUP tindria opcions d’entrar: el sondatge li atorga entre 0 i 3 escons. Solidaritat no entraria al parlament.

Una gran majoria per la independència

En aquest mateix sondatge, es demana què es votaria si ara es celebrés un referèndum sobre la independència. Hi votarien a favor un 57%; un 20,5% hi votaria contra; un 14,3% s’abstindria; un 6,2% no ho sap i un 1,5% no responen.

El CEO també pregunta específicament quin nivell de relació hi hauria d’haver entre Catalunya i Espanya. Un 44,3% respon un estat independent; un 25,5%, un estat dins d’una Espanya federal; un 19,1%, una comunitat autònoma i un 4% una regió d’Espanya. Un 4,9% no ho sap i un 2,2% no respon.

El sí puja un 11,6% en un sol any

L’evolució a l’alça de l’independentisme en l’enquesta del CEO és molt gran. En un sol any, des del sondatge de l’octubre de l’any passat, el sí a la independència ha anat del 45,4% fins al 57%; i el no ha passat del 24,7% de fa un any al 20,5% d’ara.

Diputats sobiranistes

Tenint en compte les dades del CEO, al parlament català podria haver-hi entre 94 i 95 diputats sobiranistes, comptant la representació que podrien obtenir CiU, ERC, ICV i la CUP.

Alta participació i molta indecisió

Segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, l’enquesta apunta que la participació podria arribar al 65%, una xifra més alta que les a les eleccions del 2010. Hi una altre factor important, que és el gran nombre d’indecisos, que en l’enquesta se situa en el 29,5%, un percentatge més alt que el 28,3% que obtindria la força més votada, en aquest cas CiU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any