Comença la campanya per al 25N

  • El dret a decidir, centre del debat del Sopar de Campanya 2012

VilaWeb
Redacció
08.11.2012 - 10:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta nit es donarà al tret de sortida a una campanya electoral que, més que mai, ha començat fa mesos. Vilaweb Arenys i Arenys.Org van organitzar, dimarts, un sopar amb els quatre arenyencs que formen part de les llistes a candidats a diputats al Parlament de Catalunya.

Benet Maimí, que ja ha estat diputat en les dues anteriors legislatures, repeteix amb un número 30 per Convergència i Unió que el convertirà, gairebé amb tota seguretat, en diputat per tercera vegada. D’altra banda, Belén Quintero repeteix a llistes del PP per segona vegada consecutiva, però amb el mateix número, el 67, per la qual cosa sap que no ocuparà cap escó. Està en la mateixa situació Isabel Roig, amb el número 58 per ICV. I Maiol Sanaüja, que tot i tenir un número 15, no preveu que Solidaritat Catalana pugui obtenir uns resultats prou bons com per fer-lo diputat.

La campanya la viuran, tots ells i la resta de militants i simpatitzants dels diferents partits polítics, de manera intensa a partir d’avui mateix. A Arenys de Mar, a més de l’habitual penjada de cartells als fanals i a les cartelleres muntades especialment per a la campanya -repartides a priori en una reunió, com és costum a Arenys de Mar-, els partits polítics han previst diferents accions, passejades, esmorzars, xerrades, etc. per intentar moure una part de l’electorat que a dia d’avui no té el vot clar.

Durant el sopar -la crònica completa del qual, amb vídeo inclòs, podreu veure ben aviat a arenyautes.cat- els quatre candidats van discutir sobre les línies generals dels seus programes respectius. El dret a decidir, barrejat i confós sovint durant la conversa amb el dret a la independència, va ser el tema sobre el qual més voltes van donar. Malgrat que Roig (ICV) volgués desviar l’atenció cap a les retallades en educació i sanitat, i que Quintero (PP) repetís contínuament que no era el moment de desviar l’atenció perquè calia resoldre l’atur abans que res, una vegada i una altra tot girava entorn al futur de Catalunya i el camí cap a la independència. Maimí (CiU) defensava el paper que està jugant en el procés el President Mas i matisava les declaracions de Duran, mentre que Sanaüja apel·lava a la necessitat de ser més contundents i recordava que Solidaritat podia ser l’eina útil que la societat catalana necessita per aconseguir un estat lliure.

Tot plegat, emmarcat en un sopar gentilesa de l’Espai Gastronòmic d’Arenys de Mar, que va acollir el que fou el primer Sopar de Campanya dedicat a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any