Es presenta la llista completa dels ‘progressistes’ en favor d’Artur Mas

  • Patrícia Gabancho, Roser Capdevila, Lloll Bertran, Rubert de Ventós, Bru de Sala...

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2012 - 08:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El manifest en què diverses personalitats que es defineixen com a progressistes donen suport a Artur Mas es presentarà avui a migdia a Barcelona, i també presentaran la llista definitiva d’adherits. Amb tot, la llista ja es pot consultar a internet, en aquesta web. Entre els qui donen suport al candidat de CiU hi ha l’escriptora Patrícia Gabancho, la il·lustradora Roser Capdevila, el fundador d’EyeOs Pau Garcia-Milà, l’actriu Lloll Bertran i el dissenyador Lluís Juste de Nin, a més de noms que ja havien transcendit, com el de Ferran Requejo, Xavier Bru de Sala i Xavier Rubert de Ventós.

Titulat ‘Per un estat propi, la cohesió i el progrés social. Manifest de suport al president Mas’, el text demana a Mas que trenqui les barreres entre els partits polítics catalans i aconsegueixi que tots s’apleguin en el projecte per l’estat propi.

‘Avui més que mai cal sumar esforços perquè Catalunya pugui assolir el futur que decideixin lliurement els seus ciutadans i ciutadanes’, diu el manifest. Els signants recalquen que no s’oposen a la resta de l’estat espanyol, però critiquen ‘les regles de joc’ i asseguren que només amb un estat propi es pot garantir que Catalunya tingui polítiques socials i de transparència avançades, protegeixi la llengua i la cultura pròpies i tingui una administració pública moderna i eficient.

Consideren el moment actual ‘històric’ per a Catalunya i propugnen una Catalunya independent dins la Unió Europea, dialogant, solidària i fraternal amb els ciutadans de l’estat espanyol. L’objectiu, diu el manifest, ha de ser el d’assolir una ‘societat catalana lliure, socialment justa i econòmicament pròspera’.

Aquí podeu llegir el manifest sencer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any