Esquerra garanteix lleialtat a la independència

  • Junqueras presenta el full de ruta del partit a l'estat propi · Avisa que hi ha partits que 'es poden vendre'

VilaWeb
Redacció
07.11.2012 - 22:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, creu que hi ha ‘catalans que es poden vendre’ i abandonar l’independentisme, però que el seu partit garanteix ‘absoluta lleialtat a la causa de secessió catalana’.

Aquesta ha estat la seva presentació del full de ruta del partit a l’estat propi el 2014. ‘Hi ha formacions i sectors de la societat catalana que poden optar per la por i per les ofertes que enviï l’estat espanyol’, però aquest no serà el cas d’Esquerra, ha insistit.

El full de ruta té una triple agenda: catalana, espanyola i internacional. Si hi ha una majoria de catalans que opten democràticament per la secessió, aquest procés tindrà dues fases: la primera, un referèndum; la segona, una actuació que ha de culminar amb l’aprovació d’una constitució catalana pròpia pel parlament.

Per Esquerra, aquest procés s’ha d’explicar a les instàncies internacionals, incloent-hi observadors de tot el món, i s’ha de constituir un grup de negociació bilateral amb l’estat que haurà d’acordar els termes de la secessió.

‘Dins d’Espanya no tenim futur’

‘Dins l’estat espanyol no tenim futur ni n’hi tindrem, i per això és tan important que anunciem al món, a la comunitat internacional, la nostra voluntat de formar part del món, de ser un estat.’ En la seva intervenció, ha deixat clar, a més, que ell desitjava que Catalunya ‘parlés amb tothom’ sobre el seu futur, però ha fet una advertència: aquest territori ha de decidir tot sol, sense interferències exteriors de cap mena, quin ha de ser el seu futur.

Tant Junqueras com els altres membres de la candidatura d’Esquerra per Barcelona que han intervingut en l’acte han promès que farien de tot i més per aconseguir que es fes un referèndum i que Catalunya esdevingués un nou estat d’Europa.

‘Tenim al davant una oportunitat única, que es presenta en molt poques generacions, de construir un nou país’, ha dit la secretària general, Marta Rovira, abonant la societat civil catalana que ha aconseguit de conduir els partits fins ara autonomistes a la independència.

Rovira ha propugnat el diàleg i l’acord amb la resta de l’estat, però que el referèndum independentista no era negociable i que els catalans el farien.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any