Mas a Brussel·les: ‘Confiem que Europa no ens falli’

  • Diu en una conferència a la capital europea que seria un contrasentit que la UE exclogués una Catalunya independent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.11.2012 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui a Brussel·les que la Unió Europea aporti solucions a països que, com Catalunya, vulguin tenir un estat independent dins d’una Unió Europea ‘forta i federal’. ‘Catalunya és una nació que vol continuar essent europea i que espera que Europa no li falli’, ha declarat Mas, que ha dit que no es pot passar per alt la voluntat de les nacions. ‘No volem construir noves fronteres. Tots els nostres projecte tenen una dimensió europea i tenen sentit dins l’espai europeu’, ha reblat.

En la conferència que ha fet al fòrum Friends of Europe, Mas ha parlat del propòsit de dur a terme un referèndum o una consulta, o fins i tot unes noves eleccions avançades per poder fer la consulta, durant els quatre anys vinents. ‘La fase final serà un referèndum o una consulta. Abans caldrà parlar amb govern espanyol per acordar la data, l’any, la forma de preguntar, el caràcter vinculant, etc. El que és decisiu és que hi ha un compromís ferm per consultar als catalans els pròxims quatre anys’.

Sobre el fet que una Catalunya independent romangui dins de la Unió Europea, Mas ha dit: ‘Ningú pot dir que sí, però tampoc ningú pot dir que no. Si els valors democràtics són propis de la UE i hi ha la determimació d’ampliar la Unió, no seria lògic que un país com Catalaunya, que ja pertany a la UE, que compleix els compromisos, les normes i que és contribuent net hi romangués Per què la UE prendria una decisió d’excloure’ns i deixar-nos fora? Seria un contrasentit’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any